Navn: Lauga Oskarsdottir

Alder: 27 år

Stilling/firma: Gründer og leder for forretningsutvikling i United Influencers

- Bypåske eller fjellpåske?

- Det blir fjellpåske i Stryn. Dit skal jeg sammen med en venninne som har hytte. De skal gå på ski og jeg skal komme i form til Everest. Så det blir intervalltrening i snøen. Jeg har en årlig tur med en tidligere kunde fra New York, og vi har klatret i et fjell hvert år. Nå sto Nepal på lista og når man først skal på topptur til Nepal, hvorfor ikke kjenne på Everest-følelsen? Vi skal til Basecamp 1. Kanskje det blir toppen i 2020?

- Hva har du i sekken av mat og drikke på påsketuren?

- Jeg har alltid peanøttsmør med banan-sandwich. Den er det ingen andre som vil røre. Jeg drikker egentlig vann, så kan de andre ha termos.

- Påskekrim på skjerm eller i perm?

- Det blir ikke krim, men jeg har akkurat startet på oppfølgeren til «Shantaram» på flere tusen sider. Jeg elsker den boka! Jeg har ikke noe tradisjon med tv i påsken, men jeg spiller mye spill. Helst kortspill. Skal det være brettspill, må det være det islandske spillet «Det beste svaret», det er så bra! Så noen bør oversette det til norsk.

- Bør staten finansiere nyheter på TV 2?

- Jeg vil si nei. Jeg tror TV 2 har evnen til å finne måter å finansiere dette selv med annonseløsninger. Jeg tviler ikke på at de kan få til det.

- Er Facebook en venn eller fiende av norske mediehus?

- Dette er et tveegget sverd. Jeg har forståelse for begge sider, men jeg tror at riktig holdning er å se på Facebook som en venn. Man bør se muligheter heller enn problemer. Realitetene er jo som de er. Facebook har overtaket og brukermassen er som den er. Man vinner ikke på å se på dem som en fiende.

- Hvor mange digitalabonnement har du i dag?

- Skal vi se...Jeg har «Innsikt» og jeg hadde «Kultur», før det ble lagt ned. Jeg har ingen aviser, for jeg får dem på jobben. Kampanje Premium må jeg skaffe meg, dere skriver jo om veldig relevante temaer for meg. Kanskje jeg skal skaffe meg Vio som nylig har lansert og får med seg stadig flere aviser på laget.

I Påskequizen setter Kampanje bransjeprofilers mediekunnskaper på prøve i et uhøytidelig quiz-mesterskap. Slik gikk det da Lauga Oskarsdottir tok quizen:

- Hvilke to aviser økte opplaget mest i fjor?

- På papir? Seriøst? Da svarer jeg Finansavisen og Aftenposten.

Feil. Riktig svar er Klassekampen og Aftenposten Junior

- Hvilken annonsør vant Gullfisken i år?

- Hmmm, det var vel ikke «Stopp Bryllupet»?

Feil. Riktig svar er Kreftforeningen.

- Hvem skal vise OL i 2018?

- TV 2?

Feil. Riktig svar er TVNorge/Discovery.

- Hva heter skuespilleren som skal spille Harry Hole?

- Jeg kan nesten ingen skuespillere. Er det ikke kan litt scruffy? Jack som spiller ulven?

Feil. Riktig svar er Michael Fassbender.

- Hvor mange lesere har Sophie Elise i uka?

- Det er i alle fall mellom 40.000 og 70.000 om dagen

Godkjent under tvil. Riktig svar er 50.000.

Her er fasiten for Lauga Oskarsdottir i Kampanjes påskequiz: