Høsten 2013 kjøpte det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) 86,6 prosent av tv-produksjonsselskapet Nice Entertainment Group, som blant annet består av norske Monster, til en pris som tilsvarte 675 millioner norske kroner. Selgeren var Cap Man.

Nå vurderer MTG å selge Nice, ifølge C21Media.net. Også det svenske medienettstedet Resumé har kilder som bekrefter opplysningene. 

MTG vil ikke kommentere spekulasjonene om at Nice Entertainment Group skal være til salgs, bare litt over to år etter at selskapet ble kjøpt.

-Rykter og spekulasjoner er noe som dukker opp av og til, men det er aldri noe vi kommenterer, sier Jessica Sjöberg, som er kommunikasjonsansvarlig i MTG, til Resumé.

- Ingen store oppkjøpsplaner
Heller ikke nordmannen Morten Aass, som er administrerenede direktør i Nice Entertainment Group, ønsker å kommentere opplysningene om at selskapet han leder er i spill. Han henviser til MTG

Året etter kjøpet døpte MTG om hele sin produksjonsdivisjon fra MTG Studios til nettopp Nice Entertainment Group, og sommeren 2014 fikk Morten Aass, som ledet Nice før MTG-oppkjøpet, ansvaret for hele divisjonen.

Selskapet passerete i 2014 en omsetning på to milliarder svenske kroner. Det er en dobling av omsetningen til «gamle» Nice, før de ble slått sammen med MTG Studios.

Nice Entertainment Group består av selskapene Strix Television, Paprika Latino, Novemberfilm, Redaktörerna, DRG, Monster, One Big Happy Family, Playroom, Rakett, Titan, Baluba, Nice Drama, Moskito, Production House, Grillifilms og Gong. Disse selskapene har tilsammen 28 lokale selskaper i 16 land. Mange flere blir det ikke med det første.

- Vi har dratt i håndbrekket på nye oppkjøp og skal jobbe så effektivt som mulig med de selskapene vi har kjøpt og vokse organisk. Når det er sagt, er vi alltid åpne for spennende muligheter, men vi har ingen store oppkjøpsplaner, sa Morten Aass til Kampanje i 2014.

Les mer: Selger tv for to milliarder

Les mer: Morten Aass rykker opp i MTG

Før MTG sikret seg kontrollen over Nice, ble Sony, Time Warner og FremantleMedia pekt ut som mulige kjøpere. I slutten av august 2013 skrev Kampanje at MTG var den eneste skandinaviske aktøren i finalen i kampen om tv-produksjonsselskapet Nice Entertainment Group, som norske Monster er en del av.

Da Kampanje konfronterte MTG-sjef Jørgen Madsen med opplysningene om at MTG var i en finale i kampen om Nice Entertainment, svarte han slik:

- Vi bekrefter eller avkrefter aldri eventuelle spekulasjoner, men vi har sagt at vi er interessert i innhold og alt som kan bidra til å styrke vår satsing på innhold i Norden, Øst-Europa og Afrika, er interessant, sa Madsen til Kampanje.

En måned senere kom bekreftelsen: MTG slukte Nice.

Les også: MTG kjøper Monster-selskap