Norges største ukebladforlag, danskeide Egmont Publishing, skal igjen kutte kostnader. Nå er målet å forbedre lønnsomheten med mellom 25 og 30 millioner kroner. Det betyr nedbemanning.

Torsdag sa tillitsvalgt for journalistene, Alexander Berg Jr., til Kampanje redaksjonene i mediehuset må skånes. For det er bare ett år siden halvparten av journalistene ble nedbemannet under en omstridt kuttrunde.

- Nedbemanningen i fjor reduserte antallet årsverk ganske kraftig. Vårt budskap til ledelsen er at nå må også andre avdelinger gjennomgås og ta sin del av belastningen, sa Berg til Kampanje.

Les mer: Mener Egmont-sjefen må skåne journalistene i ny kuttrunde

Ledelsen i Egmont Publishing kommenterer ikke hans konkrete utspill om å styre unna nedskjæringer i redaksjonen.

- Vi gjør de nødvendige justeringer på områdene som er rent annonsefinansierte, og dermed mest utsatt. Vi er inne i en kontinuerlig omstilling, og vil alltid være på jakt etter de beste organisatoriske løsningene for hele huset. I dette tilfellet er det riktig at vi på kort sikt også skal redusere kostnader, og at det vil bety redusert bemanning. Omfanget er det for tidlig å si noe om. Det vil bli klart etter påske, sier organisasjons-  og kommunikasjonsdirektør Nina Westgaard i Egmont Publishing til Kampanje.

Hun forteller at endringene i mediebransjen med fallende papirinntekter og bråbrems i det digitale annonsemarkedet er årsaken til kuttene - og til satsingen på brukerbetalt innhold og content marketing.

- Mediebransjen er inne i en knalltøff omstillingsfase, og Egmont Publishing er ikke noe unntak.  Vi som alle andre har blitt rammet av utflatingen innenfor digital annonseomsetning.  Denne omstillingen gjør vi med basis i en tøff ambisjon. I løpet av få år skal vi øke den digitale omsetning til 450 millioner. Vi setter derfor i gang en stor satsning på brukerbetalt innhold, datadrevne målgrupper og content marketing. 

Les også: Content-byråer erstatter Egmont-journalister

Les også: Kritiserer Egmont: - Umulig å ivareta troverdigheten