I snart 18 år har Hotel Cæsar hatt et hjem i TV 2s sendeskjema, men til neste år er det slutt. TV 2 har bestemt seg for å bestille 50 nye episoder av såpeserien, men for å se dem må tilhengerne sjekke inn på TV 2 Sumo.

Les mer: TV 2 fjerner Hotel Cæsar fra tv-skjermen

Det er flere grunner til at Nordens lengstlevende såpeserie ikke lenger forsvarer sin plass i sendeskjemaet, forteller dramasjef Christopher Haug i TV 2 til Kampanje. Én av dem er at TV 2 vil frigjøre sendetidspunktet til Hotel Cæsar - kl. 19.30 på hverdager - til nye konsepter.

- Seertallene har vært synkende lineært, samtidig er det veldig populært på Sumo. Man konsumerer drama annerledes og det har vært et ønske om å prøve noe annet i den slotten for å få en enda bedre flyt. Samtidig ønsker vi å beholde Cæsar på en plattform der vi ser den er veldig populær. For en drama-sjef er dette vinn-vinn, sier Haug til Kampanje.

- Halvparten over 60 år
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat har tidligere spådd at Hotel Cæsars dager er talte. Han peker på sammensetningen av seerne som en årsak til at TV 2 nå tar avgjørelsen om å fjerne serien fra hovedkanalen.

18 år etter premieren i 1998, er det nemlig ikke bare Hotel Cæsar som begynner å dra på årene, også seerne har blitt eldre.

- Det er ingen tvil om at Hotel Cæsar leverer faste seere hver eneste dag og hver uke, men nesten halvparten er over 60 år. Det er ikke det en kommersiell kanal er ute etter. Derfor var det naturlig å ta det bort fra hovedkanalen. At de legger det på Sumo er interessant. De prøver å få aksept for at fansen vil kjøpe seg inn på Sumo. De får helt sikkert en del til å gjøre det, sier Wiberg til Kampanje.

Nå blir det viktig for TV 2 å finne en god erstatter, mener Wiberg.

- Dette er starten på primetime og det er alltid viktig å få en god inngang på kvelden. Det er mullig det kommer en variant av en stripe, slik som TVNorge har lyktes å gjøre med «4-stjerners middag» og «Sinnasnekker'n». De har sikkert noe de har lyst til å prøve ut, sier han.

Hvilke planer TV 2 har videre for 19.30-slotten er for tidlig å si ifølge Haug, men noen ny såpeserie blir det ikke. 

- Verdens beste fanskare
- Klarer dere å få med alle de litt eldre seerne over på TV 2 Sumo?

- Det er det vi håper på. Vi vet at Cæsar har verdens beste fanskare. De er veldig trofaste og historien og alt vil være det samme, det er bare at man ser det et annet sted. Det er all grunn til å være med over, sier Haug.

- Hvordan tror du de tar denne nyheten?

- Jeg håper at dette er en gladnyhet. Dette er en videreføring av Cæsar og en nyhet om at det kommer nye spennende og engasjerende historier.

- Må gjøre oss erfaringer
Bestillingen på 50 episoder er mindre enn kontrakten TV 2 inngikk i fjor vår med produksjonsselskapet Metronome Spartacus om et helt år med nye Hotel Cæsar-episoder. Det er usikkert hvordan publiseringstakten blir på de nye Hotel Cæsar-episodene på TV 2 Sumo. I dag sendes Hotel Cæsar fire dager i uken, fra mandag til torsdag.

Les også: TV 2 fortsetter med Hotel Cæsar

- Vi må gjøre oss noen erfaringer med dette først. Selv for 18 år siden var det nytt i Norge med en daglig såpe. Dette er en ny måte å gjøre det på. At Cæsar gjør dette, er både riktig og veldig spennende, sier Haug.

- Er dette begynnelsen på slutten?

- Nei, det er i hvert fall ikke vår intensjon med det vi gjør i dag, men jeg kan ikke se inn i fremtiden. Vi kommer til å ha Hotel Cæsar på TV 2 både i 2016 og 2017, så må vi se hva vi gjør videre.