2,8 millioner nordmenn kan ikke lenger se tv-kanalene til Discovery og er dermed ofre i den pågående tv-krigen mellom det amerikanske mediekonsernet og Telenor.

Arbeiderpartiet sender i dag et brev til forbrukerminister Solveig Horne med spørsmål om hvordan regjeringen kan styrke forbrukernes rettigheter i slike saker. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande mener det kan dreie seg om både «kjøp av kanalpakker», «oppsigelse av abonnement» og «hvilke tilbud man vil ha».

- Jeg tror det som nå skjer er en påminnelse om et milliardmarked hvor vi som politikere bør ta større ansvar for å sikre forbrukernes rettigheter, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Arild Grande til Kampanje.

Som Kampanje skrev i går, mener man i Samferdselsdepartementet, som regulerer telekombransjen, at både Telenor og Discovery legger opp til et høyt spill.

- Vi politikere skal ikke bestemme hvilke kanaler tilbyderne skal ha i sine pakker, men både Discovery og Telenor og Canal Digital tar sjanser i denne saken. Stadig flere ser at det er billig og enkelt å klare seg uten tv-leverandører og heller hente ned det de vil ha fra internett. Denne saken kan nettopp være det som gjør at flere sier opp tv-pakka, sier statssekretær Reynir Jôhannesson i Samferdselsdepartementet til Kampanje.

Les mer: Mener Discovery og Telenor «tar sjanser» med tv-konflikt

Arild Grande ønsker på ikke å blande seg inn i selve konflikten som har rammet så mange seere, men sier saken viser at forbrukernes rettigheter står for svakt.

- Jeg blander meg ikke inn i selve konflikten. Men den illustrerer at forbrukerne har for svake rettigheter, noe som man politisk kan gjøre noe med, sier Grande.

- Hva kan gjøres?

- Vi kan sikre at forbrukeren bedre og enklere brukervilkår, mer fleksible kjøpsmuligheter, samt rettigheter dersom man har betalt for en vare man ikke får. En kan også se for seg tiltak som sikrer nettnøytralitet, sier han.