Lettere innlogging skal bli norske mediehus sitt nye våpen i kampen mot aktører som Facebook og Google, skriver Klassekampen. Mediebedriftenes Landsforening (MBL) har satt i gang et prosjekt som kan resultere i felles innlogging på tvers av mediehusenes abonnementsløsninger.

- Utgangspunktet er at vi ønsker å se på løsninger som vil gjøre det enklere for brukere som har ulike kontoer og brukeravtaler med konkurrerende mediehus, sier Geir E. Engen, sjef for digital utvikling i MBL til Klassekampen.

MBL har hentet inn Jo Christian Oterhals, tidligere digitaldirektør i VG, i rådgivningsfirmaet Treo.

- De fleste brukere faller fra når de blir spurt om å logge seg inn og fylle ut disse skjemaene. Det vi nå utreder, er om hele bransjen kan komme til enighet om en løsning som skaper en identifiserbar relasjon til kunden og som fungerer på tvers av alle plattformer, sier Oterhals til avisen.