For en drøy uke siden gikk Discoverys 13 tv-kanaler i svart hos Canal Digitals én million kabel- og satellitt-tv-kunder, etter at fristen for å forhandle frem en ny avtale med Discovery gikk ut natt til mandag 1. februar.

Men i en melding heter det at Canal Digital og Discovery Networks «i dag har blitt enige om en ny distribusjonsavtale.»

Det betyr at kundene får tilbake TVNorge og de 12 andre kanalene fra klokken 09.00 og utover.

Ingen detaljer fra avtalen er så langt kjent, men Telenor og Discovery kaller inn til en pressekonferanse klokken 11 i dag på Fornebu. 

- Jeg er først og fremst glad for at vi er tilbake på skjermen innen kort tid, og jeg vil beklage overfor seerne som tålmodig har holdt ut disse to ukene. Sammen med Canal Digital har vi kommet fram til en løsning som gjør at vi kan fortsette å investere i godt, norsk innhold. Spesielt glade er vi for å lande denne avtalen før søndagens tre store premierer, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

Fotballen også på plass
Den nye avtalen omfatter også Tippeligaen. Dermed blir det mer og billigere fotball til folket fra 2017. Fotballen skal ikke ha vært en del av de opprinnelige «kaffekopp»-forhandlingene.

- Dette har vært krevende forhandlinger, men vi har nå endelig kommet fram til en god løsning, ikke minst for seerne. De får nå tilgang til mer norsk fotball, billigere, i årene som kommer. Telenor og Canal Digital er viktige bidragsytere og støttespillere når vi fra 2017 kan realisere vår «fotball til folket»-visjon. Vi er også fornøyde med at vi endelig kan fortsette det gode samarbeidet vi hadde med Telenor, sier Strømme.

Vil bøte på skadene:

- Vi vil nå på ulike vis legge til rette for at seerne skal kunne ta igjen noe av det de ikke har fått sett mens kanalene har vært borte, sier administrerende direktør i Canal Digital, Ragnar Kårhus.

Også Canal Digital-sjefen er glad for at de to partene har kommet til enighet.

- Vi er veldig glade for at vi nå har kommet frem til en løsning som betyr at kundene våre igjen får mulighet til å se TVNorge- og Discovery-kanalene. Dette er en fremtidsrettet avtale som gir kundene tilgang til godt lokalt og internasjonalt innhold tilpasset kundenes brukervaner. I tillegg er vi glade for å kunne gi mer fotball til folket, billigere og mer tilgjengelig, sier Kårhus.

Ordkrig og kaffekopper
Konflikten mellom Canal Digital og Discovery har dreid seg om hvor mye det Telenor-eide distribusjonsselskapet skal betale for å kunne levere Discoverys kanaler til sine kunder. Canal Digital sitter på 45 prosent av det tradisjonelle tv-markedet. Det tilsvarer én million kunder og 2,5 millioner seere. I tillegg har også Viasats kunder vært rammet av konflikten, ettersom Viasat har en distribusjonsavtale med Telenor om kanalene TVNorge og Fem. Det betyr at nesten tre millioner seere har opplevd svarte skjermer den siste drøye uken.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

For to uker siden gikk Discovery-sjef Harald Strømme ut og hevdet at det var prisen på én kopp kaffe som veltet forhandlingene.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skrev Strømme.

Det betyr at Discovery opprinnelige ba om rundt 25 millioner kroner mer årlig fra Canal Digital. Telenor avviste regnestykket som «kreativt» og svarte i stedet med å by ti øre mer i måneden for kanalene til Discovery.

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp

Telenor svarte også med å trekke all tv-reklame fra Discoverys kanaler noe som igjen utløste en ny ordkrig.

Les mer: - Sier mest om Telenors troverdighet

Kjører repriser
Canal Digital-sjefen Ragnar Kårhus sier Telenors tv-distribusjonsselskap vil «på ulike vis legge til rette for at seerne skal kunne ta igjen noe av det de ikke har fått sett mens kanalene har vært borte.»

- TVNorge vil kjøre repriser på attraktivt innhold som har blitt sendt i februar. De store norske seriene vil også bli gjort tilgjengelig i arkivet i Canal Digital GO og T-We, sier Kårhus.

I går sa Telenors konsernsjef Sigve Brekke at det var viktig for Telenor å sette foten. ned.

Les også: Telenor-sjefen: - Vi må sette foten ned