Det er MTG TV som er tv-markedets største - og eneste - vinner når regnskapet for januar gjøres opp. Hele kanalgruppen, som består av TV3, Viasat 4 og TV6, gjorde et byks fra en andel på 5,4 prosent i fjor til en andel på 8,3 prosent i år. Det er ikke overraskende håndballguttas sterke EM-prestasjon som står for det tyngste løftet.

Les også: Håndballsjokket sendte TV3 til himmels

Pressesjef Line Vee Hanum i MTG TV forteller om en fornøyelig dag på jobb.

- Håndball-EM har selvsagt i stor grad bidratt til veksten, men det er verdt å merke seg at MTG TV opplevde en økning i andeler allerede før håndball-EM startet, sier hun til Kampanje.

Her er kanalgruppenes andeler i januar 2016 sammenlignet med samme måned i fjor

Kanalgruppe Jan 2016 Jan 2015 Endring (prosentpoeng)
NRK-gruppen 47,3 49,6 -2,3
TV 2-gruppen 21 21,3 -0,3
Discovery Networks 14,7 15,2 -0,5
MTG TV 8,3 5,4 2,9
Andre 8,6 8,5 0,1


Det er hovedkanalen TV3, som har sendt alle Norges kamper i håndball-EM, som vokser mest med 2,6 prosentpoeng til en andel på 5,3 prosent. De øvrige kampene har vært lagt på Viasat 4, som vokser med 0,4 prosentpoeng til en andel på 1,9 prosent. Dette er første gang på mange år at MTG har sendt sport på TV3.

- Det er tilfredsstillende å se at vår nye strategi har gitt effekter og god vekst for MTG TV allerede før håndball-EM. Å innlemme sportsinnhold på TV3 igjen er dessuten en langsiktig strategi, og vi har lagt store ressurser og omhyggelig planlegging i å skape en idrettsfest for våre seere gjennom håndball-EM – og det syns jeg vi har fått til. I tillegg har vi enda et bein å stå på med vår digitale satsning, som også gir betydelig økning av rekkevidde med en formidabel økning på hele 124 prosent. Jeg kan med glede slå fast at vi i likhet med Håndballgutta for øyeblikket overleverer i forhold til forventningene, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

MTG TVs kommersielle konkurrenter TV 2 og Discovery klarte ikke å skape vekst i januar. TV 2-gruppen hadde en andel på 21 prosent av tv-markedet, som er en liten nedgang på 0,3 prosentpoeng fra samme måned i fjor. Discovery-gruppen fikk en andel på 14,7 prosent, som er en nedgang på 0,5 prosentpoeng.

Aller flest seere var det NRK som mistet. NRK-gruppen hadde en andel på 47,3 prosent i januar. Det er en nedgang på hele 2,3 prosentpoeng fra fjorårets knallsterke måned.

Det er særlig NRK1 som mister seere. Norges største tv-kanal mistet 2,4 prosentpoeng av markedet og avsluttet januar med en andel på 38,7 prosent.