Telenor, som eier Canal Digital, trekker alle reklamefilmer fra Discoverys kanaler med øyeblikkelig virkning. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjøndal Pettersen i Canal Digital overfor NRK Nyhetsmorgen.

Kommunikasjonsdirektøren avviser imidlertid at dette skjer som en konsekvens av konflikten mellom Telenor og Discovery.

- Vi gjør ikke dette for å bruke det som pressmiddel. Dette kommer som en konsekvens av at nedslagsfeltet til tv-kanalene er så dramatisk forandret og derfor må vi til det skrittet og trekke reklamen fra TVNorge, Max og de andre Discovery-kanalene, sier han til NRK P2.

Les svaret fra Discovery: - Sier mest om Telenors troverdighet

Konflikten mellom Canal Digital og Discovery dreier seg om hvor mye det Telenor-eide distribusjonsselskapet skal betale for å kunne levere Discoverys kanaler til sine kabel- og satellitt-tv-kunder. Canal Digital sitter på 45 prosent av landets tv-kunder. Det tilsvarer én million kunder og 2,5 millioner seere. I tillegg rammes Viasats kunder av konflikten, ettersom Viasat har en distribusjonsavtale med Telenor om kanalene TVNorge og Fem. Det betyr at totalt 2,8 millioner seere opplever svarte skjermer denne uken.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

Før helgen gikk Discovery-sjef Harald Strømme ut og hevdet prisen på én kopp kaffe var det som veltet hele forhandlingen.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Det betyr at Discovery har bedt om rundt 25 millioner kroner mer årlig fra Canal Digital. Telenor har avvist regnestykket som «kreativt».

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp