I dag la konsernsjef Sigve Brekke i Telenor frem tallene for siste regnskapsår. Der kommer også tallene for Telenors tv-satsinger Canal Digital på satellitt og tv- og internettdivisjonen i Norge frem. Begge selskapene kan skilte med økt salg av tv og internett.

Les mer: Telenor øker overskuddet i Canal Digital

Tallene legges frem samtidig som Telenor befinner seg i en bitter konflikt med Discovery om hvor mye Telenor skal betale for å kunne tilby Canal Digital-kundene sine Discoverys kanaler. Det er nå ni dager siden blant annet TVNorge gikk i svart hos alle Telenors tv-kunder.

Overfor Kampanje sier konsernsjef Sigve Brekke at dialogen mellom partene nå er god.

- Vi håper at vi skal kunne finne en løsning som er tilfredsstillende bde for dem og oss, og vi er nå inne i en god dialog mellom oss og Discovery. Vi valgte å gå til konflikt på grunn av at vi ikke så en mulighet for oss å ta de økte kostnadene som Discovery sa at vi skulle bære på våre skuldre, sier Brekke til Kampanje.

Slik Kampanje kjenner saken har Discovery bedt om en prisøkning på størrelse med «en kaffekopp», eller rundt 20 kroner per husstand per år gjennom hele den nye avtaleperioden. Med rundt én million tv-kunder tilsvarer det 20 millioner kroner ekstra i året.

Partene står imidlertid milevis fra hverandre. Det siste tilbudet fra Telenor skal ifølge VG innebære en prisvekst på cirka ti øre per måned per kunde eller rundt én million kroner ekstra i året.

Les også: - Partene står langt fra hverandre

Hvor mye Telenors tv-distributører betaler Discovery i dag er aldri blitt kommunisert, men det er grunn til å tro at det amerikanskeide tv-konsernet henter rundt 20 kroner i måneden for sin kanalpakke eller i overkant av 200 millioner kroner i året.

- Må se på innholdet vi får
I replikkutvekslingen mellom partene har Discovery gjentatte ganger slått fast at Telenor betaler minst til norsk innholdsproduksjon i Norge. Blant annet hevdet Discovery-sjef Harald Strømme dette i sitt blogginnlegg fredag 29. januar.

Les mer: - Ber om en kopp kaffe

- Hva sier du til den påstanden?

- Til det sier jeg at vi må jo se på innholdet vi får og hvor mye det er verdt for våre kunder. Vi kunne ikke se at prisøkningen Discovery ba oss om å ta ville være riktig for oss, derfor har vi den konfliktsituasjonen vi har nå.

- Dette er andre gang på noen år at Telenor er i en konflikt med et stort norsk tv-hus. Forrige gang var med TV 2. Hvorfor havner Telenor i disse konfliktene?

- Dette er forhandlinger hvor vi forholder oss til forhandlingsutspill fra innholdsleverandører. Når vi føler at det som blir krevd ikke kan forsvares i forhold til hva vi ser vi kan tjene penger på og hva våre kunder får av tilbud, må vi sette foten ned. Det har vi gjort i dette tilfellet her, men jeg håper nå vi skal finne en løsning, sier konsernsjefen i Telenor, Sigve Brekke, til Kampanje.

Les også: Milliardunderskudd for Telenor