Både Dagbladet og VG melder nå om at Telenor har oversendt et nytt tilbud til Discovery. Natt til søndag gikk alle Discovery-kanalene i svart til alle Canal Digitals rundt én million kunder.

- Det har vært dialog mellom partene - det var dialog senest i går, med et håp om å finne en løsning. Nå har vi vært ute med foreløpig siste utspill med forslag til en løsning, som vi venter på respons på, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor til Dagbladet.

Han vil ikke gå i detalj på innholdet i utspillet til Telenor, men ifølge kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery er det lite bevegelse hos motparten.

Les egen sak: - De tilbyr fortsatt null kroner

Tidligere i dag ble det kjent at Telenor, som eier Canal Digital, trekker alle reklamefilmer fra Discoverys kanaler med øyeblikkelig virkning.

Les også: Telenor trekker all reklame fra Discovery

Konflikten mellom Canal Digital og Discovery dreier seg om hvor mye det Telenor-eide distribusjonsselskapet skal betale for å kunne levere Discoverys kanaler til sine kabel- og satellitt-tv-kunder. Canal Digital sitter på 45 prosent av landets tv-kunder. Det tilsvarer én million kunder og 2,5 millioner seere. I tillegg rammes Viasats kunder av konflikten, ettersom Viasat har en distribusjonsavtale med Telenor om kanalene TVNorge og Fem. Det betyr at totalt 2,8 millioner seere opplever svarte skjermer denne uken.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

Før helgen gikk Discovery-sjef Harald Strømme ut og hevdet prisen på én kopp kaffe var det som veltet hele forhandlingen.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Det betyr at Discovery har bedt om rundt 25 millioner kroner mer årlig fra Canal Digital. Telenor har avvist regnestykket som «kreativt».

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp