Flere eiendomsselskaper er klare til å kaste seg inn i kampen om den verdifulle NRK-tomten på Marienlyst i Oslo dersom statskanalen gjør alvor av flytteplanene.

NRK kunngjorde torsdag at de ønsker flytte fra dagens bygg og selge eiendommen.

– Det er en fantastisk beliggenhet. Det er et av de bedre boligområdene. Man vil nok kunne få i hvert fall 1.400 til 1.500 boliger på NRK-tomta. Vi tror sånn sett at verdien er på rundt 2 milliarder kroner, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig til Dagbladet. Han tror fire-fem av de største utbyggerne kan være aktuelle kjøpere av tomten og nevner også Obos som en aktuell kjøper.

Konsernsjef Daniel K. Siraj i Obos sier til Dagens Næringsliv at de også vurderer verdien av tomten til å være på rundt 2 milliarder kroner.

– I dag er NRK-området på litt over 80 mål. Vi mener at minst halvparten av området kan bygges ut med nærmere 900 boliger. Den andre halvparten kan brukes av universitetet, til kultur, butikker og boliger, sier han.

Riksantikvaren varsler overfor Aftenposten at Store Studio og radiobygget vil bli vernet