En 31 år gammel mann er dømt til to år og åtte måneders fengsel for en rekke identitetstyverier og grove bedragerier. Et av ofrene var TV 2s Jens Christian Nørve.

Sammen med en 32 år gammel kamerat brukte 31-åringen identitetene til Nørve, en av Norges rikeste menn og en IT-gründer til å lure til seg falske kredittkort, leiebiler, hotellopphold, flybilletter og teknisk utstyr. Det kommer fram av den omfattende dommen fra Oslo tingrett, ifølge TV 2.

Ved flere anledninger utga 31-åringen seg for å være TV 2-programlederen og opprettet blant annet mobilabonnementer og bilforsikring i hans navn. Nørve leder programmet Åsted Norge.

31-åringen er nå dømt til to år og åtte måneders fengsel for 18 grove bedragerier og sju forsøk på grove bedragerier. Han dømmes også for 14 tilfeller av identitetskrenkelser, ett tilfelle av dokumentfalsk og heleri.

Hans 32 år gamle kamerat er dømt til fire år og seks måneders fengsel for 13 identitetskrenkelser, 16 grove bedragerier og åtte forsøk på grove bedragerier, samt brudd på våpenloven og besittelse av rundt én kilo amfetamin.

Bedrageriene omfatter til sammen verdier for 1,8 millioner kroner. I tillegg kommer bedrageriforsøk for opp mot 1,2 millioner kroner.