Skiforbundet hadde en samarbeidsavtale med TV 2 om snowboardkonkurransen X Games, som skal arrangeres i Oslo denne uken. Nå bryter Skiforbundet avtalen med TV 2 fordi de er kritiske til arrangørens antidopingarbeid. Det skriver VG.

Årsaken skal være at TV 2 ikke har sørget for at det er tillatt å dopingteste utøverne i forbindelse med konkurransene. Både snowboard- og skikjørerne som skal delta i Oslo, har såkalt FIS-lisens, noe som gjør at de uansett kan «out-of-competition»-testes hver dag, men Skiforbundet mener at det ikke er godt nok.

- Vi kan ikke støtte et arrangement som ikke følger antidopingbestemmelsene. I Norge må norsk idretts verdier ligge i bunn. X Games i Norge uten dopingkontroller er et tilbakesteg for en ren idrett og idrettens likhetsprinsipp. Det kan ikke vi identifisere oss med, sier Erik Røste, president i Norges Skiforbund til VG.

Verdens antidopingbyrå, eller WADA, har et sett med regler som kalles WADA-koden, som blant annet sier at utøverne skal kunne testes i konkurranser. X Games er et arrangement som ikke står på den internasjonale terminlisten, derfor må arrangør skaffe en hjemmel som sier at utøverne skal kunne testes. Denne hjemmelen har ikke ESPN – TV 2s medarrangør – skaffet. Det informerte TV 2 om i en mail til Skiforbundet i går.

VG har ikke fått tak i ESPN for en kommentar.