I fjor skapte Melodifestivalen i Sverige en internettsensasjon ved å la en døvetolken Tommy Krångh oversette låtene i Melodifestivalen til tegnspråk på direkten. Nå gjør NRK det samme, skriver Dagbladet.

Fire tolker får i oppgave å gjøre låtene forståelige også for døve seere på lørdagens finale.

- Det er veldig kult og tolkene er kjempegira. De skal framføre alle sangene, danse litt og tolke alt som skjer. Det skal gå på NRK Tegnspråk, og det er den kanalen jeg kommer til å se finalen på, sier NRKs MGP-general Jan Fredrik Karlsen til Dagbladet.

Petter Noddeland, interessepolitisk medarbeider i Norges Døveforbund, håper også andre vil få med seg finalen på NRK Tegnspråk.

- Vi synes dette er fantastisk. Det er en god måte å synliggjøre tegnspråk på. Folk vil kanskje forstå at dette er et språk for alle, og ikke bare for hørselshemmede, sier han.