I går ble det klart at Amedia fikk Sparebankstiftelsen DNB inn som ny eier. Det er en eier administrerende direktør i stiftelsen, Andre Støylen, er ærlig på ikke sitter med den største mediekompetansen.

Les også: - Vi driver ikke medier

Nå er jakten i gang etter å fylle opp et nytt styre i Amedia, og det som er sikkert er at Sparebankstiftelsen DNB ikke kommer til «å befolke styret med egne representanter».

- Vi har ikke kunnet begynne denne prosessen før nå, men er så smått i gang og har engasjert noen rådgivere til å hjelpe oss med dette, sier Støylen til Kampanje dager etter lokalaviskjøpet.

Så langt har styret i Amedia bestått av tre representanter fra LO og tre representanter fra Telenor samt ansatterepresentanter. Støylen sier han ser for seg et styre på mellom fem og syv personer i fremtiden og med toppen én representant fra stiftelsen.

- Det kan være. Vi har ikke bestemt oss for noe enda, men ikke noe mer enn én. Vi ønsker oss et bredt og sammensatt styre med bred kompetanse, sier han.

- Hva slags kompetanse?

- Det må være folk med bransjeerfaring også må det være annen kompetanse som er viktig i et styre, det være seg økonomi, juss og samfunnsforståelse. Vi ser ganske bredt og det skal ikke utelukkende være mediefolk, selv om bransjeerfaringen også skal være solid, sier han.

Et rekrutteringsmiljø har fått oppdraget, men Støylen vil ikke si hvem som har fått jobben med å befolke styret i det som blir fremtidens Amedia.

- Hvor lang tid har dere på dere?

- Vi har ikke satt en dato for endelig closing, men ved utgangen av mars bør det være på plass, sier han.