Artikkelen blir oppdatert. Kampanje kommer med mer.

LO selger seg helt ut av Amedia. Det er klart etter et møte i LO-sekretariatet i dag. Kjøper er Sparebankstiftelsen DNB. Det var nettstedet Journalisten.no som første meldte om avgjørelsen i LO-sekretariatet. Kampanje har også fått bekreftet at LO er på vei ut av mediekonsernet. LO eier 36 prosent av Amedia, mens den andre storeieren, Telenor, kontrollerer 44 prosent.

Ifølge Journalisten vil dagens konsernmodell og ledelse for Amedia videreføres. Det betyr at det Amedia selges samlet.

Amedia skal orientere om endringene på eiersiden på en pressekonferanse i Amediahuset i Akersgata klokken 15.00 i ettermiddag.

Sparebankstiftelsen DNB ble etablert i 2002 da tidligere Gjensidige NOR Sparebank ble fusjonert. Stiftelsen eier i underkant av ti prosent av aksjene i DNB og er med det den nest største eieren av Norges Bank etter Staten.

Les også: - Blir en stadig viktigere stiftelse

Tidligere i dag spurte Kampanje styrelederen i Sparebankstifelsen om den åpner for å være en langsiktig eier av andre selskaper enn DNB. Svaret kom kontant:

- Nei, vi er en allmennyttig stiftelse som ikke har noe ønske om det. Grunnen til at vi skal være en eier av DNB er at det var i fusjonen gjennom Gjensidige og DNB at vi oppstod. Vår eksistensberettigelse er avhengig av at vi forvalter vårt eierskap til DNB. Vi skal gi til allmenn nytte, sa styreleder Randi Eek Thorsen Thorsen til Kampanje.

Les også: Stiftelse avviser langsiktige eierambisjoner

I 2002 forvaltet stiftelsen verdier for rundt fire milliarder kroner, mens verdiene i dag beløper seg til opp mot 20 milliarder kroner. Eierposten i DNB på 9,5 prosent prises i dag til 15,4 milliarder kroner på Oslo Børs.

Les også: – DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

Konserntillitsvalgt i Amedia, Eva Stenbro, sa til Kampanje før salget var offisielt at hun har lest om spekulasjonene med stor interesse.

- Det er unektelig interessant, men selv en filantropisk stiftelse skal ha budsjettene sine i hop. Jeg regner med at det kommer krav til oss som hvilket som helst annet selskap. Det er de kravene og ønskene fra den nye eieren som er viktig for meg å få kunnskap om, sier hun til Kampanje.

Les mer: - Unektelig interessant