I dag ble det klart at Anders Nyland slutter som sjefredaktør i Bergensavisen (BA). Samtidig bekrefter BA-eier Amedia at de har funnet hans etterfølger, og det er hos konkurrenten Bergens Tidende (BT) den nye sjefen kommer fra.

For det er Sigvald Sveinbjørnsson (35) som i dag er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i BA. Han tiltrer sin nye stilling 15. mai.

Sveinbjørnsson kommer fra stilling som kommentator i Bergens Tidende, hvor han har vært siden 2014. Tidligere har han redaktørerfaring blant annet fra teknologiavisen digi.no og næringslivsavisen NA24.no. Han har også jobbet som rådgiver innenfor PR og som aksjemegler.

Les også: Nok en Amedia-sjef slutter - Nyland går fra BA

- Sigvald har bred og relevant erfaring, ikke minst innenfor det digitale. Han har i tidligere jobber vist både kommersiell og redaksjonell teft, og beskrives som visjonær, gjennomføringssterk, og en tydelig og inspirerende leder. Vi er glad for å ha fått Sigvald på laget, og jeg er sikker på at han har mye å tilføre både Bergensavisen og Amedia, sier styreleder i BA, Mari Velsand, i en pressemelding fra Amedia. 

- BA er uredd og spenstig
Den nye redaktøren skryter av mediehuset han snart skal fronte.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som lagleder for en så offensiv og konkurranseglad lokalavis som BA. BA er tett på Bergen, uredd og spenstig, og jeg ser fram til å utvikle avisen videre sammen med staben der, sier Sveinbjørnsson.  

Nåværende ansvarlig redaktør i Bergensavisen, Anders Nyland, slutter i selskapet 18. mars. Fra 18. mars til 15. mai vil Kjell Erik Mikkelsen være konstituert som ansvarlig redaktør.