Søndag var det klart for premiere-bonansa på TVNorge, kun få dager etter at Discovery kom til enighet med Canal Digital og dermed sikret full distribusjon for årets sesongpremierene av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», «Neste sommer» og «Thomas Giertsen: Helt perfekt».

Aller flest seere var det «Neste sommer» som dro med 462.000. Det er nesten helt på linje med fjorårets premiere som hadde 469.000 seere.

375.000 fikk med seg starten på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Det er 71.000 færre enn i fjor. Også «Thomas Giertsen: Helt perfekt» gikk noe ned fra 396.000 seere i fjor til 352.000

- Det var en stor lettelse å være tilbake på Canal Digital-skjermene seint forrige uke. Men det at vi hadde vært borte i to uker, gjorde at vi var ekstra spente på søndagens premiererekke. Derfor er det veldig deilig å kunne konstatere at så mange benket seg foran skjermen i går, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

- Nå er humorvåren i gang for fullt på TVNorge, og allerede i morgen er det duket for nytt Ylvis-show. Det gleder vi oss til, sier Landsverk.

Det har vært knyttet spenning til hvordan TVNorges seertall vil se ut i tiden etter konflikten med Canal Digital. Flere tv-rådgivere har spådd at seerne vil finne raskt tilbake til kanalene.

Les mer: - TVNorge kan vinne på tv-striden

TV 2-helgen ble toppet av «Hver gang vi møtes», som samlet 509.000 seere på lørdag. Det er 17.000 færre seere enn uken før. Fredagens «Idol»-sending økte fra 480.000 til 491.000 seere. «Senkveld» falt fra 528.000 til 470.000 seere.