Schibsteds mediehus satser stadig mer på digitalabonnement. Det brukes store ressurser på å beholde og øke abonnementsinntektene i en tid med stadig fallende papiropplag og press på annonseinntektene. Nå inngår Schibsted en storavtale med Utenriksdepartementet (UD). 1.800 UD-ansatte over hele verden får nå tilgang til alt av Aftenpostens digitale innhold i en skreddersydd bedriftsløsning.

- Utenriksdepartementet er en kjempespennende kunde for oss å jobbe sammen med og det er også en veldig god match mellom Aftenpostens profil og UDs behov. UD tar også veldig tydelig de ansattes brukervaner og behov på alvor og vi ser frem til et godt samarbeid, sier kommersiell direktør Tor Jacobsen i Schibsted Norge Abonnementsmediehus. 

Høytrykk på bedriftsabonnement
Avtalen mellom UD og Aftenposten er et ledd i Schibsteds Norges digitale B2B-satsing, som omfatter både nye løsninger for bedriftsabonnement og tredjepartsavtaler. UD-samarbeidet er det tredje nye partnerskapet som er inngått i år.

I januar lanserte Schibsted sponset nyhetstilgang på BI Nydalen ved hjelp av IP-teknologi. Forrige uke presenterte Aftenposten og VG et felles og eksklusivt samarbeid med deltakelse i DNBs fordelsprogram med sine digitalprodukter.

Les også: Digitalt avissalg skyter fart - sikter mot 300 millioner (krever innlogging)

Les også: Derfor gir Schibsted studentene gratis nyhetstilgang

Utviklingen av B2B-markedet vil bli ytterligere styrket i den nye Schibsted Norge-organisasjonen, som blir klar denne våren: 

- Vi ser en økt digital modenhet i markedet generelt, og for bedriftsmarkedet spesielt. Med stadig bedre og mer digitalt innhold i tjenestene våre ser vi at flere og flere bedrifter og organisasjoner etterspør denne tilgangen, sier Jacobsen. 

Flere avtalen er på trappene.

- Ja, vi har inngått flere lignende avtaler med offentlige og private organisasjoner etter vi startet dette arbeidet i høst, med UD-avtalen som den klart største. Vi forventer også å få på plass flere større avtaler utover våren. Vi utvikler nå nye digitale bedriftsløsninger på vegne av abonnementsmediehusene (Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen). Samme enkle administrasjon med én eller flere aviser, forteller produktsjef for de nye digitale bedriftsløsningene, Ninni Høver, til Kampanje.


Har mer på gang: Produktsjef for de nye digitale bedriftsløsningene, Ninni Høver, jobber på spreng med nye abonnementsavtaler.