Discovery Networks og TV-distributøren RiksTV er blitt enige om en ny langsiktig distribusjonsavtale som nå også inkluderer Tippeligaen fra 2017. Det skriver Discovery i en pressemelding. RiksTV vil distribuere alle Discoverys fotball-kanaler på både TV, mobil og nettbrett. Partene signerte avtalen i går.

- Vi er veldig fornøyde med å lande en ny distribusjonsavtale med RiksTV. Spesielt glade er vi for at også RiksTV deler vår visjon med Tippeligaen: fotball til folket. Denne avtalen sikrer at norsk fotball blir billigere og mer tilgjengelig også for RiksTVs kunder fra og med 2017, og den betyr at vi kan fortsette vår satsing på norsk humor og underholdning i flere år fremover, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

- Vi er svært fornøyde med å ha landet fotball-distribusjonen med Discovery. Fotball engasjerer. At vi kan tilby dette på alle plattformer, gjør at kampene blir tilgjengelig uavhengig hvor du er i landet til én fast abonnementspris, sier Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV.

Torsdag forrige uke kom Discovery også til enighet med Canal Digital etter halvannen uke med svarte tv-kanaler.

Les mer: - Har lagt kaffeskvettingen bak oss

Discovery planlegger å sende den norske fotballen først og fremst på Eurosport Norge og på Max, men skal også vise kamper med jevne mellomrom på TVNorge.

- Vi er glade for at vi skal gi det norske folk en solid porsjon med fotball på Discoverys kanaler. RiksTV-kundene har mye å glede seg til, sier Christian Birkeland.