Tv-distributøren RiksTV lanserer i dag 17 tv-kanaler, deriblant TVNorge-kanalene, på brett og smarttelefon. I tillegg kan også NRKs TV-kanaler sees på disse enhetene uansett hvor du befinner deg i landet. TV 2-kanalene kan foreløpig sees på bærbare enheter innenfor hjemmet

- Vi har jobbet lenge med å få til denne løsningen, og vi er glade for å ha fått det til nå. Det betyr at våre abonnenter også kan se det de ønsker på denne typen skjermer, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, i en pressemelding.

Birkeland understreker at lanseringen skjer uavhengig av konflikten mellom Discovery og Telenor. RiksTV har jobbet med dette i lang tid, opplyser han.

- En slik tjeneste lar seg ikke realisere over natten. Her skal det gjøres avtaler med kringkasterne og vi må ha på plass en god brukeropplevelse. Dette har vi jobbet med en stund, og nå er løsningen blitt så bra at vi åpner opp for kundene våre, sier Birkeland.

TV 2-kanalene kan sees innenfor hjemmet, mens Viasat-kanalene foreløpig ikke kan vises på nettbrett eller mobiltelefon. Det samme er tilfellet med CMore og TV 2 Sport Premium.