Oslo tingrett vil ikke tillate at Anders Behring Breiviks forklaring i rettssaken som starter i Skien i mars kan kringkastes. Breivik har saksøkt staten for brudd på menneskerretighetene. Nå reagerer generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund på avgjørelsen, skriver NRK.

- Vi stiller oss spørrende til avgjørelsen om at forklaringen ikke kan kringkastes. Når han går til sak mot staten, er det særlig viktig at staten ikke lukker denne saken, sier Kjersti Løken Stavrum til NRK.

Regjeringsadvokat Marius Emberland mener tingrettens beslutning er riktig.

- Vi har å gjøre med en saksøker som soner under særlig høyt sikkerhetsnivå. Med det følger det veldig klare begrensninger og kontroll av hva innsatte kan gjøre med tanke på å kommunisere med omverdenen. Det regimet gjelder også under rettssaken, sier Emberland.