13 år etter at Radio Norge så dagens lys går kanalen med overskudd for første gang.

– Nå er vi endelig over den berømmelige streken. Det føles godt, sier administrerende direktør Lasse Kokvik til Dagens Næringsliv. Han trekker fram kostnadskutt når han skal forklare hvordan kanalen nå kan sette strek med et positivt tall på bunnlinjen.

– Vi gjennomførte en betydelig nedbemanning i 2013 der vi mistet en tredel av våre ansatte etter en grundig og systematisk prosess, forklarer radiodirektøren.

Les også: P4 kutter - Radio Norge ansetter (krever innlogging)

Radio Norge har strammet opp driften og har over tid jobbet med å få ned kostnadene, samtidig som man parallelt har hatt en pen vekst i salget.

Men veien fram til overskudd har kostet, ikke minst for kanalens tidligere eiere. De største underskuddene kom mens TV 2 eide kanalen. Også tyske SBS Broadcasting tapte penger på det norske radioeventyret. I 2013 ble Radio Norge kjøpt opp av en annen tysk mediegruppe, Bauer, som altså kan ta imot et regnskap som ender i pluss.

Les også: Ønsker å fortsette som Radio Norge-sjef

Les også: Discovery selger Radio Norge