«Typisk deg» hadde 81.000 seere på premieren på TVNorge i går. Det er et bratt fall fra premieren på forrige sesong, som gikk våren 2013, da 209.000 fulgte med. Det skyldes naturlig nok at TVNorge har mistet halvparten av dekningen sin som følge av konflikten med Canal Digital, som nå er inne sin andre uke.

- Vi var forberedt på at dette kom til å skje, det er likevel leit å se at tallene reduseres så mye, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

Dette er tredje sesong av programserien med Petter Schjerven. Tv-profilen har hatt maksimal uflaks med årets sesong, som er den tredje i rekken. Den skulle nemlig opprinnelig på lufta i fjor høst, men ble utsatt til i år, og har nå havnet midt i den pågående tv-striden.

- Det er surt, sårt og leit. Vi har brukt et år på å lage ti fantastiske episoder, og personlig synes jeg det er utrolig dumt at ikke mange nok mennesker får sett det, sier Schjerven til Dagbladet.

«4-stjerners middag» samlet 91.000 seere, mens 86.000 tittet inn «I hodet på Tufte».

Les også: Unge ser mer tv med svarte TVNorge-skjermer

Om ikke Canal Digital og Discovery kommer til enighet før førstkommende søndag, vil også premierene på et knippe av TVNorges største seersuksesser, «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og «Thomas Giertsen: Helt Perfekt», miste halvparten av sine potensielle seere.

Skoland forteller at alle premierene vil gå som normalt, uavhengig av om dialogen med Canal Digital fører frem.

- Vi har ingen planer om å utsette noen premierer, nei, sier han.