NRK er blant mediehusene som er inne i kuttprosesser, og nå tar tillitsvalgte hos allmennkringkasteren til orde for at man frykter for kvaliteten, skriver Dagbladet.

Les også: Norske mediehus skal kutte 250 stillinger

- Vi er kommet dit at vi merker det på kvaliteten på produktet vårt. Folk er redde for at det blir flere feil på lufta, både tekniske og journalistiske, som i ytterste konsekvens kan være etiske overtramp. Det er så mange som går fra jobb med en følelse av å ikke ha levert et godt nok produkt. Vi ønsker å varsle om dette før lytterne og seerne våre merker det, for da er det for sent, sier leder i NRKs Journalistlag, Richard Aune, til Dagbladet.

NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord sier Dagbladet at hun forstår ansatte synes prosessen er utfordrende.

- Omstilling er vanskelig, og jeg har stor forståelse for at medarbeidere synes dette er krevende. Slike kutt vil merkes i hele organisasjonen. Vi jobber for å kutte på en måte som i minst mulig grad rammer journalistikken og innholdet ut til publikum, skriver hun i en e-post til Dagbladet.