BBC ser på det nordiske tv-markedet som såpass interessant, at de oppretter det nye selskapet BBC Worldwide Productions Nordics.

Selskapet vil ha base i Danmark og vil være 100 prosent eiet av det kommersielle BBC-selskapet BBC Worldwide.  Dermed kan BBC ligge enda tettere på de nordiske tv-kanalene for å selge inn sine programmer og formater som «Hele Norge Baker», «Da damene dro», «Maestro» og «The weakest link».

Les også: Ny nedtur for TV3s bake-tv

Samtidig startes det opp et partnerskap med Nordisk Film TV om produksjoner av disse programmene. I første omgang er det såkalte non-scripted BBC Worldwide-formater.

- Publikum i Norden elsker våre programmer og ved å samarbeide med Nordisk Film & TV, et selskap med en arv, visjon og verdier vi kan sammenligne oss med, kan vi nå ut til våre seere i regionen med enda mer innhold av høy kvalitet gjennom våre populære formater, sier Paul Dempsey, President, Global Markets, BBC Worldwide.

Anders Fuchs har blitt utnevnt til Head of Content and Operations for BBC Worldwide Productions Nordics. Han har tidligere jobbet for Nordisk Film & TV og DR. Han vil ha ansvaret for en katalog med 150 non-scripted formater, som for eksempel «The big painting challenge», «Ultimate Hell Week» og «The Getaway car», og vil jobbe tett med Nordisk Film & TV i alle de fire nordiske landene.

Eksisterende lokale produksjonsavtaler med BBC Worldwide vil ikke påvirkes.

- For alle som jobber i den nordiske tv-industrien er BBC en stor inspirasjonskilde, så vi er veldig stolte av å bli partner med dem. Vi ser fram til å hjelpe BBC Worldwide Productions Nordics med å produsere fantastiske nye programmer i Norge, Sverige, Finland og Danmark, sier viseadministrerende direktør i Nordisk Film TV, Karoline Spodsberg.

BBC Worldwide har heleide produksjonsselskaper i Frankrike, India og USA, joint venture-selskapet Tower Productions sammen med All3Media i Tyskland, samt et  partnerskap med Freemantlemedia i Australia på underholdningsformater.

Nordisk Film & TV er en del av Banijay Group.