Sjefredaktør Anders Nyland slutter i Bergensavisen (BA). Han har sin siste arbeidsdag 18. mars. Nyland informerte de ansatte i avisen på et allmøte fredag.

- BA er et flott og framoverlent mediehus som jeg hatt gleden av å være leder for og fått vært med å utvikle sammen med mange dyktige medarbeidere gjennom syv begivenhetsrike år. Nå er det på tide å finne på noe nytt for min del, og overlate ansvaret for Bergensavisen til andre. Jeg har stor tro på at BA vil fortsette den positive utviklingen også framover, sier Anders Nyland til sin egen avis.

I en pressemelding fra konsernet takker styreleder Marit Velsand for den innsatsen Anders Nyland har gjort for BA og ønsker ham lykke til videre, skriver BA.

Les også: Karl Gunnar Opdal forsvinner fra Amedia

Kort tid etter at nyheten om at Nyland slutter i BA, kom Amedia med bekreftelsen om at de har funnet hans erstatter. Det er Sigvald Sveinbjørnsson (35) som i dag er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i BA.  Han tiltrer sin nye stilling 15. mai.

Les mer: Sveinbjørnsson ny sjefredaktør i Amedia-eide BA

Strid mellom Nyland og Amedia
Det har vært store knuter på tråden mellom Nyland og Amedia det siste året.  

I fjor ble Amedias ledere presentert for en ny standardisert arbeidsavtale, både for å kutte kostnader og for å gjøre vilkårene like for alle. Avtalen innebar vesentlige kutt i økonomiske goder, som bilgodtgjørelse og rett til resultatbasert lønn. Også redaktørenes krav på stillingsvern i tilfelle oppsigelse var svekket, skev Klassekampen.

Anders Nyland var den eneste av redaktørene som nektet å signere avtalen, skrev Klassekampen. Etter en konflikt mellom Nyland og eieren Amedia og regiondirektør Mari Velsand, utlyste konsernet nå en stilling som kombinert sjefredaktør og direktør. Stillingen omfatter altså det som i dag er Nylands jobb, og som han forlater i mars.

- Jeg valgte å beholde avtalen jeg hadde. Dette fordi det var flere elementer i den nye avtalen jeg ikke anså som tilfredsstillende, sa Nyland i november. Han hadde ikke har bestemt seg for om han skal søke på jobben.

Han sa til Klassekampen at han hadde forståelse for at også ledere må tåle kutt, men at det er måten det skjedde på som han har reagert på.

Amedias regiondirektør Mari Velsand svarte på e-post via kommunikasjonsdirektør Stig Finslo:

«Vi kan bekrefte at BA vil endre ledelsesmodell fra toleder til enleder. Det skjer som følge av at avisen ikke lenger skal være regionssenter, og da går over til samme modell som øvrige mediehus i Amedia som ikke er regionssenter.»