I dag legger MTG-konsernet frem tall for fjerde kvartal. Tallene viser en omsetning på 4,545 milliarder svenske kroner, opp fra 4,371 millioner kroner samme kvartal året før. Overskuddet før skatt ble på 498 millioner kroner, ned fra 511 millioner kroner.

Ifølge Dagens Industri var resultatet bedre enn ventet. Analytikere hadde regnet med et overskudd på 459 millioner kroner.

- Vi har gjennomført betydelige endringer i konsernet i 2015, som en del av vår reise fra å være en tradisjonell kringkaster til å bli et bredt digitalt underholdningsselskap. Dette har vi gjort på toppen av det solide fundamentet i vår kjernevirksomhet, som vi har styrket ytterligere ved å legge til mer sport-, serie- og film-innhold, investere i våre tekniske plattformer, og legge til nye kanaler og tjenester, sier administrerende direktør Jørgen Madsen Lindemann i resultatmeldingen.

Han viser også til «smertefulle, men nødvendige» avgjørelser i forbindelse med omorganiseringen av konsernet, som i 2016 vil gi en effekt på rundt 600 millioner svenske kroner.

Les også: Rønningen rydder i MTG