Det opplyser forbundet i en pressemelding, ifølge Aftenposten.

– Snowboardforbundet ønsker at det skal gjennomføres dopingkontroller under X Games. Nå kan alle kjørerne dopingtestes «out of competition», men ikke «in competition», og det vil være i strid med NIFs bestemmelser om doping som vi som eget særforbund må forholde oss til. I et møte med NIF tirsdag ettermiddag ble konsekvensene av å stå i avtalen med TV2 tydeliggjort overfor Snowboardforbundet, sier Ola Keul, president i Snowboardforbundet.

Norges idrettsforbund trakk seg fra den samme avtalen søndag, men Snowboardforbundet valgte da å fortsatt stå ved avtalen. I kveld kommer altså meldingen om at Snowboardforbundet følger etter. Det skjer samtidig med at X Games starter onsdag kveld.

At Snowboardforbundet ikke vil være med på å arrangere konkurransen, får ingen praktiske konsekvenser, sier nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther.

- Dette har ingen praktisk betydning. Vi har invitert begge forbundene inn i et samarbeid og snowboardforbundet har sagt at de står ved avtalen. Nå trekker de seg, men det har ingen praktisk konsekvens, sier Årsæther til VG.