Det nærmer seg sesongstart i Tippeligaen og med det den siste sesongen med norsk fotball på TV 2 etter at kanalen i 11 år på rad har hatt Tippeligaen som del av sitt faste sportstilbud.

En gjennomgang Aftenposten har gjort over TV 2s fotballkommentatorer og eksperter i denne avskjedssesongen, viser at det blir et mannstungt farvel.

Det blir nemlig helt kvinnefritt blant eksperter og kommentatorer når eliteserien i fotball starter opp på TV 2 og C More om tre uker, skriver Aftenposten.

- Sportsjournalistikken og trenerrollen er veldig mannsdominert. Når det snakkes om «fotball» mener man herrefotball. Kvinnefotball omtales som «kvinnefotball». I fotballen er det menn som har hegemoniet, og det gjør at kvinner må bevise mye mer for å bli akseptert. Kvinnene har i utgangspunktet lite makt, tillit eller autoritet, sier Jorid Hovden, professor i idrettssosiologi ved NTNU, til Aftenposten.

TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen sier kanalen gjerne skulle hatt flere kvinner og at de «håper flere har lyst til å satse også som kommentator eller ekspert og sparke gutta ut av studio eller boksen».

- Det er på høy tid, sier Jensen Hagen til Aftenposten.

Her skal det legges til at TV 2 har flere kvinnelige sportsjournalister og redaksjonelle medarbeidere, mens det i år altså er slik at i kommentatorboksen og blant ekspertkommentatorer er kun menn.