Salget av Amedia skal være i ferd med å bli avsluttet. Tidligere denne uken bekreftet konsernsjef Per Axel Koch at han ikke hadde lagt inn bud på mediekonsernet som har vært i spill i hele år.

Les også: Polaris: - Har ikke lagt inn bud på Amedia

Men i dag skriver Klassekampen at ifølge kilder som står prosessen nær, kan det norske investeringsselskapet Ferd trekke det lengste strået, muligens sammen med et utenlandsk investeringsfond,

- Uansett om Ferd er med i en prosess eller ikke, så kan vi nok ikke kommentere dette, skriver styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en epost til avisen.

Det har ikke vært mange spekulasjoner om hvem som har vært blant interessentene, men ifølge Klassekampen er heller ikke David Montgomery akutell. Det bekrefter Truls Velgaard, som var konserndirektør i Edda Media før det ble solgt til A-pressen. Montgomerys investeringsselskap har likevel ikke trukket seg fra salgsprosessen, sier Velgaard.

- Montgomery er fortsatt interessert i å vurdere mulighetene rundt Amedia. Fra hans side er det ikke snakk om noen lukket dør.

Ifølge Klassekampen tyder mye på at salget av Amedia kan bli avgjort raskt, kanskje allerede til uken.