Ingeborg Heldal gir seg som redaktør i Nettavisen/Side 2. Hun har takket ja til å bli bloggredaktør i Aller Media, og går dermed tilbake til mediekonsernet etter fire år. Konsernredaktør Ellen Arnstad gir henne i oppdrag å styrke bloggsatsingen til Aller, og Heldal vil få en sentral rolle når det gjelder å utvikle bloggprofiler i alle Aller-kanaler.

- Hun er den rette til å lede satsingen
Arnstad er godt fornøyd med at Heldal er tilbake.

- Jeg er virkelig glad for at Ingeborg nå kommer «hjem» til oss i Aller. Hun er den rette til å lede vår strategiske bloggsatsing videre. Hun kan alle våre merkevarer, hun forstår bloggsfæren og hva som skal til for at vi evner å utnytte hele Aller-kraften. Vi har målgruppene og merkevarene både innenfor bredde- og nisjemedier, vi har stor digital trafikk, vi har et bokforlag, vi jobber med event og reiser. Ja, vi kan tilby de beste bloggerne et helt univers. Ingeborg Heldal skal jobbe med vårt dyktige salgsapparat, AdLink, som har kommersielle avtaler med de største premiumbloggerne i Norge, og andre ressurser i Aller, sier konsernredaktør Ellen Arnstad i en pressemelding.

Jakter på bloggere med «det lille ekstra»
Ingeborg Heldal har jobbet aktivt med bloggnettverket til Nettavisen/Side2.no, og har vært med på å bygge opp store profiler. Nå gleder hun seg til å lede bloggsatsingen i Aller Media.

Til Kampanje forteller hun at mediekonsernet jakter på flere bloggere.

- Vi ser etter de som har «det lille ekstra» og som vi kan tenke konseptuelt rundt. De som både er sterke innenfor sitt fagfelt, men som også kan være viktige stemmer innenfor ulike områder og temaer. Det kan dreie seg om alt fra meninger i den løpende samfunnsdebatten til livstilsområder og mer nisjepregede innholdskategorier, sier den nyansatte bloggredaktøren til Kampanje.

- Vil bli ledende på blogging
Aller Media gir nå full gass med å bygge seg opp i markedet for blogging. Bloggmarkedsføring er noe som mediekonsernet satser stadig mer på, ledet av AdLink, et datterselskap av Aller Media. I AdLinks stall er det nå flere kjente bloggere, blant andre Tone Damli, Celine Aagaard, Trine Sandberg/Trines matblogg, Maria Skappel, Småbarnsforeldre, Emilie «Voe» Nereng og Petter Northug.

- Med Ingeborg Heldal på laget, skal vi styrke vår posisjon i bloggmarkedet ytterligere. Vi er allerede ledende når det gjelder å kommersialisere på de største premiumbloggerne i Norge. Med Ingeborg sin innholds- og relasjonskompetanse, kreativitet og kunnskap om alle mediekanalene, vil Aller bli en ledende aktør i alt det nye som skjer innenfor blogg, sier daglig leder i AdLINK, Tore Nesheim.

Var redaktør for Cosmopolitan
Heldal  har jobbet som programleder i NRK fra 2000-2003, før hun ble ansatt som journalist i ukebladet KK. Hun var sjefredaktør i det norske Cosmopolitan fra 2007 til 2012. Deretter jobbet hun som programleder i Studio 5 for kanal FEM. Ingeborg Heldal har også vært filmanmelder for P4 og P5, og jobbet som journalist, filmanmelder og programleder i Viasat Film.

Heldal vil som bloggredaktør rapportere til konsernredaktør Ellen Arnstad. Hun begynner i stillingen mandag 8. februar.