511.000 fulgte lørdagens Gullfisken-utdeling kl. 22.15 på TV 2 lørdag. Det er noe flere enn på fjorårets utdeling som trakk 502.000 seere. Andelen ble på 35,9 prosent blant alle seere over 12 år.

- Seertallet er omtrent som i fjor og det er vi veldig fornøyde med, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Kampanje.

Det var til slutt Kreftforeningen og Ernö som vant Gullfisken med filmen «Brudens mor». Dette var også filmen flest Kampanje-lesere stemte på som sin favoritt i dagene før prisutdelingen.

Les mer: Kreftforeningen og Ernö vant Gullfisken

Mange lot seg altså røre av Ernös arbeid for Kreftforeningen, men tilbakemeldingene på TV 2s show var ikke like positive.

«Bransjen sitter og gliser like pliktoppfyllende etter å bli fremstilt som lettvinte rim-makere av TV 2 i år igjen, skriver Erik Heisholt, kreativ leder i Heisholt Inc. på Twitter.

«Har TV 2 gitt opp både tv-seere, annonsører og reklamebyråer?», spør tidligere McCann-sjef Marit Høvik Harmann.

 Heller ikke innholdsrådgiver Ole Kristian Bøen i Tibe mener TV 2 traff blink med Gullfisken i år.

TV 2s kommunikasjonssjef sier at han ikke har registrert kritikk mot årets utdeling.

- Det var veldig mange stemmer i år og et høyt engasjement. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Dahl til Kampanje.

Han har ikke lyst til å imøtekomme kritikken fra bransjen.

- Den eneste kommentaren jeg  har til det er at det er flott at seerne engasjerer seg i programmene våre.

Både for reklamebyrået Ernö og tekstforfatter Eirik Hovland ble året Gullfisken en spesiell hendelse. For første gang gikk byrået og Hovland til topps i TV 2s reklamekonkurranse. Se videointervju med vinnerne her: