TV 2 har skapt et nytt talentshow hvor hensikten er å oppdage nye musikktalenter. Programmet heter The Stream, og skal ledes av Tarjei Strøm som forlater NRK for å bli TV 2-programleder.

- Gjennom The Stream skal vi speile dagens moderne musikk-virkelighet, forklarer TV 2s kanaldirektør Trond Håndlykken Kvernstrøm i en pressemelding. 

- Artister som Adele, Justin Bieber og vår egen Kygo har gått skrittene fra barnerommet til den store verdensscenen via internett, delinger i sosiale medier og signering hos plateselskap. Det er i dag på denne måten mange artister enklest og best får vist frem talentet sitt, og det er også slik mange nyere stjerner har blitt oppdaget. På nettet er det millioner av klipp av mennesker som fremfører egne og andres sanger. Det er denne prosessen vi skal gjenskape og tilrettelegge for i The Stream, forklarer Kvernstrøm.

Samarbeider med store plateselskaper
Programmet skapes i samarbeid med Spotify og plateselskapene Universal Music, Sony Music og Warner Music.

- Vi var helt avhengige av å få Sony, Universal og Warner med på laget for å få til dette, og at vi faktisk klarte det er helt unikt, og noe vi er utrolige takknemlige for. Det er også gøy å merke hvor engasjerte de tre selskapene er – både på programmets og egne vegne, sier Kvernstrøm.

Plateselskapene skal stille med representanter som skal utvikle artistene. Tre artistutviklere skal sitte i panelet, men det er enda ikke klart hvem dette blir. 

Tarjei Strøm blir programleder
Strøm er kjent som trommeslager fra band som Ralph Myerz & The Jack Herren Band og Datarock. Han er også DJ, og har vært programleder for flere musikkprogrammer på P3 og P13. Strøm har også ledet forprogrammene til den internasjonele MGP-finalen, samt en uke med «Sommeråpent» på NRK1.

- Dette kommer til å bli en utrolig morsom reise! Gjennom The Stream får vi en mer moderne og realistisk måte å finne nye artister på, sier Tarjei.

Streames på Spotify hver uke
Konseptet for det nye programmet er som følger: De som streames mest på www.thestream.no går videre til showcase for plateselskapene. Universal, Sony og Warner signerer etterhvert tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene. I finalerundene opptrer de signerte artistene live i hver sending, og låtene deres gis ut på Spotify. Den som streames mest på Spotify gjennom uka, leder finalerunden uka etter.

Én deltakere ryker ut hver uke, og til slutt står man igjen med en vinner som allerede er en etablert gjennom ukentlig streaming på Spotify, tv-eksponering, og seer-stemmer på gamlemåten.

- Vinneren av The Stream har på den måten startet på rommet hjemme, tatt internett med storm, imponert plateselskapene, blitt signert, og bevist gjennom gjentatte suksessrike utgivelser at han/hun/de har fortjent en plass blant Norges mest populære artister.

- Vinneren blir den artisten som det norske folk tar til seg, og faktisk lytter til i hverdagen - på samme måte som de lytter til resten av favorittmusikken sin - i stua, på gutterommet, på trening, i bilen og på fest. Til forskjell fra andre talentkonkurranser vet man i The Stream med enda større sikkerhet hvor populær vinneren faktisk er ute i virkeligheten - utenfor selve tv-programmet - ute hos folket, forklarer den nye TV 2–programlederen.

Et første presentasjonsprogram sendes på TV 2 førstkommende lørdag kl. 19.30, men ordentlig premiere blir til høsten.