«En dundrende suksess», sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 om helgens X Games Oslo. Tallene viser at totalt 1,8 millioner seere var innom TV 2s sendinger fra X Games i Oslo i løpet av helgen, selv om seertallene for de individuelle sendingene blekner i forhold til mye annen vintersport. Ddet høyeste snittet for en hel sending var 266.000 på lørdagens Big Air-finale på Tøyen.

Totalt 35.000 hadde samlet seg på arenaene rundt om i Oslo for å få med seg ekstremsporten i levende live.

- For første gang var vi arrangør for et idrettsmesterskap og det må definerers som en dundrende suksess. 35.000 publikummere er ny norsk rekord for actionsport. Jeg ble utrolig rørt da et ungt folkehav på 20.000 gjester hoppet opp og ned på Tøyen og sang med. Økonomisk går også dette rett hjem. Jeg har ikke mottatt så mange gratulasjoner og hyggelige hilsener siden OL i Sotsji, sier Årsæther i en melding.

Les også: - Tar feil om X Games-verdi

Les også: - Megaevents er ingen søndagsskole

Fredagens Super Pipe-finale ble i snitt sett av 177.000 seere, og det var ikke overraskende særlig de yngre seerne som skrudde på tv-en for å få med seg ekstremsporten. Fredag hadde X Games på det meste en andel i målgruppen 12-19 år på hele 55,1 prosent.

TV 2 arrangerer X Games i samarbeid med amerikanske ESPN, og det kan ligge an til en gjentakelse til neste år.

- Vi kommer til å gjøre en grundig evaluering før vi beslutter hva som skjer videre, sier Jan Ove Årsæther i TV 2.

Tv-sjef Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare mener TV 2 har grunn til å være fornøyde. 

- Dette er bra seertall på dette tidspunktet og ser man på seerandelen blant de yngre så er det veldig bra. Dette er en ny idrett for de eldre som ser mye på tv, mens man i større grad treffer de unge som er vokst opp i X Games-alderen. Dette er noe litt annet en den trauste Holmenkollen-bakken. Dette er fremtidens tv-seere, sier han til Kampanje.

TV 2 serverte ikke bare ekstremsport til seerne denne helgen. Kanalen satte også sesongrekord med «Idol», som hadde 665.000 seere, og «Senkveld», som hadde 669.000 seere.

Lørdag møtte «Hver gang vi møtes» tøff konkurranse fra Melodi Grand Prix.

Les mer: 1,3 millioner så Melodi Grand Prix