Nær én million Canal Digital-kunder opplever i dag svarte skjermer om de forsøker å se på en av Discoverys kanaler, inkludert TVNorge. Det skjer etter at den Telenor-eide tv-distributøren ikke kom til enighet med Discovery om distribusjonsprisene for tv-kanalene før fristen løp ut natt til mandag.

Totalt 2,8 millioner seere berøres av tv-striden.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

Kampanje skrev før helgen at Discovery kunne tape mellom fem og ti millioner kroner i reklameinntekter på grunn av usikkerhet i markedet - allerede før det ble full konflikt. Også Canal Digital kan tape penger på konflikten. De har åpnet for at kundene kan si opp abonnementet selv om bindingstiden ikke er utløpt. En rask gjennomgang av selskapenes Facebook-sider viser at det er Canal Digital som tar den største støyten fra seerne. På kort tid har kundene sendt lagt igjen tusenvis av meldinger på siden til Canal Digital, og de aller fleste er fylt av misnøye.

- Helt som forventet har det kommet kundereaksjoner. Her har vi en situasjon som er spesiell og det skulle bare mangle at ikke kundene sier sin mening om det. Det er et tegn på engasjementet rundt produktene våre, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor til Kampanje.

Han forteller at det viktigste for dem har vært å beklage situasjonen overfor kundene og å informere om situasjon.

- Etter at dette ble et faktum, har hele organisasjonen vært fokusert på å jobbe med kundene. Mange er engasjerte og har synspunkter og vi prøver etter beste evne å besvare flest mulig spørsmål.

Sandstø understreker at Canal Digital forhandler på vegne av kundene i møtene med Discovery.

- Men opplever du at dere har kundene i ryggen?

- Vi har full forståelse for frustrasjonen og at folk er misfornøyde med å miste kanaler. Vi er helt enige med våre kunder. Det eneste vi vil er å få kanalene på plass. Det beste vi kan gjøre er å stå på i disse forhandlingene.

Informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digitals satellitt-tv-avdeling forteller om høyt trykk også hos deres kunder.

- Det er ingen som er fornøyde med denne situasjonen. Det er hos oss kundeforholdet ligger, så det er også hos oss frustrasjonen kommer, sier han til Kampanje.

Han har ikke tall på hvor mange kunder som har valgt å avslutte forholdet sitt til distributøren.

- Men henvendelsene fra kundene er høyere enn normalt, derfor er det også litt lengre ventetid enn normalt. Vi gjør alt vi kan for å tilby best mulig service, situasjonen tatt i betraktning.

Før helgen gikk Discovery-ledelsen ut og mente konflikten handlet om prisen på en kopp kaffe. Denne analogien fikk Telenors informasjonsdirektører til å sette kaffen i halsen.

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp