I morgentimene onsdag legger konsernsjef Sigve Brekke i Telenor frem tallene for siste regnskapsår.

Les også: Milliardunderskudd for Telenor

Der kommer også tallene for Telenors tv-satsinger Canal Digital på satellitt og tv- og internettdivisjonen i Norge frem. Begge selskapene kan skilte med økt salg av tv og internett.

Ser en på satellitt-tv-virksomheten i Norden som er samlet under Canal Digital økte omsetningen med 78 millioner kroner i 2015 sammenlignet med 2014. Det var en liten økning på 1,7 prosent til 4,57 milliarder kroner.

Fallet i antallet abonnenter på 8.000 abonnenter gjennom året kompenseres med økte priser, heter det i rapporten.

Men selv om inntektsveksten ikke var all verden, økte overskuddet mer. Brutto driftsmargin endte på 17 prosent på slutten av året, noe som bidro til et overskudd før finans for hele 2015 på 735 millioner kroner. Det var en økning fra tilsvarende resultat i 2014 på 611 millioner kroner, eller en vekst på over 20 prosent.

Telenors tv-divisjoner, både på satellitt og kabel, ligger i en dyp konflikt med det amerikanske mediekonsernet Discovery om betingelsene for distribusjon av tv-kanaler som TVNorge, Fem og Max. Denne konflikten nevnes ikke med ett ord i rapporten, men inntraff heller ikke før i 2016. Kampanje er til stede på resultatpresentasjonen til Telenor på Fornebu i dag for å høre hva konsernsjefen Brekke har å si om konflikten som rammer rundt én million norske husholdninger og nesten tre millioner tv-seere.

Les også: Telenor-sjefen: - Vi må sette foten ned

For Telenor er ikke bare Nordens største satellitt-tv-distributør. Selskapet er også den mektigste tv-distributøren i det norske kabel-tv-markedet og selskapet sluttet året med en abonnementsbase på 527.000 kabel-tv-abonnenter, svakt ned sammenlignet med for et år siden da tilsvarende abonnementstall var på 531.000 abonnenter.

Regnskapstallene for kabel-tv-virksomheten isolert oppgis ikke i rapporten, men omsetningen av tv- og internettabonnement over fastlinjene endte på 5,41 milliarder kroner i 2015. Også det var en økning  sammenlignet med 2014 da den tilsvarende omsetningen endte på 5,35 milliarder kroner.

Her ser du tallene til Canal Digital (DTH) i Norden for 2015. Alle tall i MNOK:

Canal Digital 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 4.572 4.494 + 1,7
Brutto driftsresultat 781 728 + 7,2
Driftsresultat før finans 735 611 + 20,2