Tv-striden mellom Telenor-eide Canal Digital og Discovery Networks er inne i sin andre uke, men historien har vist at det kan ta lang tid for tv-aktører å bli enige, veldig lang tid. Først ett år etter at Canal Digital lanserte sin strømmetjeneste Go på mobil for satellitt-tv-kundene sine, og gjorde det mulig å se på direkte-tv også utenfor hjemmet, har de nå landet en avtale med TV 2.

Det betyr at Canal Digital-kunder nå kan se kanalene TV 2, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil og TV 2 Sportskanalen på farta. Tidligere måtte man være påkoblet hjemmenettet for å se TV 2-kanalene på Go-appen. Merk at dette ikke gjelder kabel-tv-kundene.

- Dette betyr at vi har et veldig bra tilbud av tv-kanaler som man kan strømme og vi har fått et mer fleksibelt tv- og underholdningstilbud. TV 2 har en sterk kanalportefølge som kundene nå fr mye enklere tilgang til, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital til Kampanje.

Les også: Mener Discovery og Telenor «tar sjanser» med tv-konflikt

- Kraftig økning på strømme-tv
Tjønndal Pettersen vil ikke gå inn på utfordringene i forhandlingene med TV 2.

- Jeg vil ikke si noe om det, annet enn at vi er svært glade for å få dette på plass.

- Hvor mye brukes denne appen av kundene deres?

- Det jeg kan si er at vi i siste halvår i fjor hadde en kraftig økning i bruken av strømme-tv.

- Viser dette at det er mulig å bli enige i tv-bransjen?

- Ja, definitivt.

- Hvorfor har det tatt så lang tid å bli enige?

Premium-sport holdes utenfor
Heller ikke kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl vil si noe om hva som har gjort at det har drøyd med å få på plass en enighet om TV 2s kanaler.

- Dette har vært en del av pågående og kontinuerlige forhandlinger med Canal Digital. Det viktige er at vi har kommet til enighet. Det er veldig hyggelig, sier han til Kampanje.

Det er imidlertid et skår i gleden for de mest fotballinteresserte av Canal Digitals kunder. Premier League-kanalen TV 2 Sport Premium er nemlig fremdeles fastlåst til hjemmet.

- TV 2 Sport Premium er ikke en del av avtalen. Hvorfor ikke?

- Det har ikke vært en del av disse forhandlingene. Det er noe vi skal forhandle om, sier Dahl.

- Mister Canal Digital-kundene nå en grunn til å kjøpe TV 2 Sumo?

- Denne avtalen dreier seg om direkte-kanalene til TV 2 pluss syv dagers «catch up». TV 2 Sumo sitt rikholdige tilbud er vel verdt prisen, i tillegg til fotballproduktet og ikke minst det enorme utvalget av filmer og serier fra C More.