I en melding fra Bergens Tidende heter det at det nå er kroken på døra for søndagsutgaven til avisen. I 20 år har man kunnet lese Bergens Tidende på søndagene, men 20. mars i år kommer siste utgave.

Bakgrunnen for nedleggelsen oppgir sjefredaktør Øyulf Hjertenes er endringene i folks medievaner.

- Leserne sprer seg på flere kanaler og annonsørene velger andre dager. Kostnader til trykking og distribusjon på søndager går i dag i for stor grad utover evnen til å lage den beste journalistikken. Vi vil sørge for at vi har ressurser til å drive god journalistikk også i årene som kommer. Ambisjonen vår er å lage et bedre tilbud til leserne enten de foretrekker papiravisen eller digitale kanaler, og det gjør vi best med å gi ut papiravis seks dager i uken, sier Hjertenes.

Hjertenes mener likevel at bergenserne skal få et godt helgetilbud.

- Det beste fra den gamle søndagsavisen tar vi med oss inn i fredag og lørdag, som blir den nye helgepakken fra Bergens Tidende. Vi har over tid styrket tilbudet på disse dagene, som er de klart mest leste utgavene gjennom en uke. Nå blir de enda bedre, sier han i meldingen.

En økt satsing på digitalt innhold skal også stille nyhetshungeren til bergenserne. BT kommer til å lage en digital avis hver søndag som blir gjort tilgjengelig for abonnenter.

Også konkurrenten Bergensavisen legger ned sin søndagsutgave 20. mars i år.