Det kan gå mot en avklaring på salget av Amedia. Både Dagens Næringsliv og Medier24 har fått bekreftet fra kilder at Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia-aksjer fra Telenor, LO og Fritt Ord.

Sparebankstiftelsen DNB eier ti prosent av DNB og forvalter en kapital på 20 millairder kroner. «Vi utløser gode krefter», skriver stiftelsen på egne nettsider. Videre skriver de: «Vi ønsker å bidra til et samfunn med flere skapende, aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge. Vi driver med filantropi - ikke sponsing».

- Jeg kan ikke si noe annet enn at vi håper å ha mer informasjon i løpet av dagen, sier administrerende direktør Andre Støylen i Sparebankstiftelsen DNB til DN.

Les mer: – DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro i Amedia sier til Kampanje at de så langt ikke er blitt informert om en eventuell kjøper.

- Vi er ikke blitt formelt informert om dette, men jeg har lest dette med interesse og uansett hvem det er som blir ny eier er vi interessert i å høre hva de ønsker med oss, hva planen er og hvordan vi passer inn i deres eksisterende portefølje. Det er ting som blir viktig for oss som ansatte.

- Og med disse spørsmålene i bakhodet, hva tenker du når du leser at en filantropisk stiftelse kan være aktuell?

- Det er unektelig interessant, men selv en filantropisk stiftelse skal ha budsjettene sine på plass. Jeg regner med at det kommer krav til oss som hvilket som helst annet selskap. Det er de kravene og ønskene fra den nye eieren som er viktig for meg å få kunnskap om, sier hun til Kampanje.

Sparebankstiftelsen DNB ble etablert i 2002 av tidligere Gjensidige NOR Sparebank. Stiftelsen har i dag fire gaveformål; kunst og kultur, kulturminner og historie, friluftsliv og naturkunnskap, og nærmiljø, idrett og lek. 

Fra før har Sparebankstiftelsen DNB blant annet eid Store Norske Leksikon sammen med Fritt Ord og Det norske Videnskaps-Akademi.

Dette er første gang Stenbro hører at stiftelsen kan være aktuell som kjøper.

- Det har ikke vært på radaren min før i helgen og foreløpig er dette bare spekulasjoner.

- Er du i utgangspunktet positiv dersom Sparebankstiftelsen DNB kjøper Amedia?

- I utgangspunktet synes jeg det er spennende, med det lille forbeholdet at jeg gjerne vil vite hva de tenker videre. Jeg vil tro alle som legger mange hundre millioner på bordet for å kjøpe et konsern har noen tanker om eierskapet.