Discoverys kommunikasjonsdirektør Espen Skoland avviser at Telenor har beveget seg i forhandlingene og kommet med et nytt tilbud.

Skoland sier det var Discovery som ba om ett nytt møte.

- Det var vi som ba et møte i dag, og det er nå gjennomført. Det eneste som kom ut av møtet er at Telenor nok en gang bekreftet at deres posisjon er uendret. De tilbyr fremdeles null kroner, til tross for at de har økt sine priser til kundene med mer enn 1000 kroner siden sist vi forhandlet, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks. 

Han mener det fremstår som merkelig at Telenor nå går ut og sier de har kommet med et forslag til ny løsning.

- Det er altså ikke tilfelle. De har ikke beveget seg ett øre de siste to ukene, sier Skoland.

Det var tidligere i dag at flere medier, deriblant Dagbladet og VG, meldte at Telenor hadde oversendt et nytt tilbud til Discovery. Natt til søndag gikk alle Discovery-kanalene i svart til Canal Digitals rundt én million kunder.

- Det har vært dialog mellom partene - det var dialog senest i går, med et håp om å finne en løsning. Nå har vi vært ute med foreløpig siste utspill med forslag til en løsning, som vi venter på respons på, sa informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor til Dagbladet.

Han vil ikke gå i detalj på innholdet i utspillet til Telenor.

Tidligere i dag ble det kjent at Telenor, som eier Canal Digital, trakk alle reklamefilmer fra Discoverys kanaler med øyeblikkelig virkning.

Les også: Telenor trekker all reklame fra Discovery

Konflikten mellom Canal Digital og Discovery dreier seg om hvor mye det Telenor-eide distribusjonsselskapet skal betale for å kunne levere Discoverys kanaler til sine kabel- og satellitt-tv-kunder. Canal Digital sitter på 45 prosent av landets tv-kunder. Det tilsvarer én million kunder og 2,5 millioner seere. I tillegg rammes Viasats kunder av konflikten, ettersom Viasat har en distribusjonsavtale med Telenor om kanalene TVNorge og Fem. Det betyr at totalt 2,8 millioner seere opplever svarte skjermer denne uken.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

Før helgen gikk Discovery-sjef Harald Strømme ut og hevdet prisen på én kopp kaffe var det som veltet hele forhandlingen.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Det betyr at Discovery har bedt om rundt 25 millioner kroner mer årlig fra Canal Digital. Telenor har avvist regnestykket som «kreativt».

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp