Jørgen Sørlie slutter som kommersiell leder i Dagbladet, hvor han blant annet har ledet content marketing-satsingen siden 2014. Det bekrefter Sørlie overfor Kampanje.

- Jeg skal over i en ny stilling i Aller Media etter hvert, men kan ikke si noe mer om det nå, sier Sørlie til Kampanje.

Det som er klart er at han går inn som deleier, styreleder og kommersielt ansvarlig i spillnettstedet PressFire og blir gjenforent med to tidligere kolleger fra Aller Media-eide Dagbladet, Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum. De to tok nylig sluttpakke i mediehuset og fikk med seg spillnettstedet på lasset. Sørlie, Grindhaug og Fossum får like store eierandeler i selskapet, i tillegg til at Aller Media fortsatt skal være eier, men nå med en mindre post.

Les mer: Tar med seg nettsted og forlater Dagbladet

- Et råskinn
- Vi er veldig fornøyde med at Jørgen Sørlie blir med oss. Han er et råskinn, noe han har vist i både Clear Channel og Dagbladet. Det gjør det lettere å fokusere på det redaksjonelle når vi har en så sterk kommersiell ansvarlig. Han skal jobbe med alt fra tradisjonell annonsering på nettsiden til å være tett på sponsorer og kommersielle aktører i forbindelse med vår store esportsatsing og satsing på ulike eventer. Han kjenner spillmarkedet godt og jobbet blant annet med PlayStation da han var i Nordisk Film, så Sørlie blir en god match for oss, sier Erik Fossum, daglig leder i PressFire, til Kampanje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gründere: Erik Fossum og Jarle Hrafn Grindhaug tok sluttpakke i Dagbladets nettselskap DB Medialab og fikk med seg spillnettstedet PressFire.no. 

Dropper innholdsmarkedsføring
- Jørgen var kommersiell ansvarlig for PressFire da vi var eid av Dagbladet, og han har hatt stor tro på oss hele tiden. Vi snakket en del med ham om samarbeid og eierskap da det ble klart at vi skulle ta sluttpakke og overta PressfFire. Etter hvert ble det klart at han kunne gå inn på eiersiden og ta det kommersielle ansvaret. Det er vi glade for, forteller Fossum.

Men innholdsmarkedsføring, som Jørgen Sørlie har jobbet mye med i Dagbladet, har PressFire bestemt seg for å styre unna.

- Vi skal ha tradisjonell annonsering på de redaksjonelle flatene våre, men ikke content marketing. Vi har bestemt oss for å gå forsiktig fram, siden produktfokuserte nisjesider kan ta stor skade av å «selge seg ut», sier Fossum.

Les også: Jørgen Sørlie til Dagbladet

 Se videointervju med Jørgen Sørlie i Dagbladet/Aller Media under Content Marketing-dagen: