«17. mai», kaller tv-sjef Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare dagen i dag. Etter halvannen uke med svarte TVNorge-skjermer i én million norske hjem, kom nemlig Canal Digital og Discovery til enighet om en ny distribusjonsavtale i dag tidlig.

Les mer: TVNorge og Telenor enige om ny tv-avtale

Dermed får nærmere tre millioner seere igjen tilgang til TVNorge og Discoverys 12 andre kanaler og programmer som «I kveld med Ylvis Live», «4-stjerners middag» og «Typisk deg».

- Ikke vært skadelig
Høiby mener seerne raskt vil finne tilbake til kanalene.

- TVNorge har ikke blitt mindre poppis de siste ukene. Snarere tvert imot. Jeg tror seertallet vil komme tilbake på samme nivå og de kan også få en liten økning, sier han til Kampanje.

- Du tror TVNorge kan vinne på dette?

- Ja, det tror jeg. Jeg tror ikke dette har vært skadelig. Det har vært mer fokus på tv de siste ukene.

Kampanje har tidligere skrevet at svarte TVNorge-skjermer hos 50 prosent av befolkningen ikke har ført til flukt fra tv-mediet. I forrige uke gikk seertiden hos folk mellom 20 og 29 år tvert imot opp.

Les mer: Unge ser mer tv med svarte TVNorge-skjermer

- Kan ha tapt 10-15 millioner
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat har ingen tro på at seerne svikter lineær-tv som følge av siste ukers tv-krangel.

- Jeg er ganske sikker på at de aller fleste finner tilbake til tv-skjermen og lar strømming være strømming. Jeg tror det å se på levende bilder er best på tv-skjermen via kabler eller satellitt. Jeg hørte fra en som hadde brukt Ipaden til å se på Dplay (Discoverys strømmetjeneste, red. anm.) at det ødela for muligheten til å multitaske, så nå var vedkommende glad for at tv-kanalene var tilbake, sier han.

- Har dette vært en stor utfordring for annonsørene?

- Nei, det tror jeg ikke. Man har fått mulighet til å flytte over midler til andre kanaler, og det har noen gjort. Discovery har levert rundt 70 prosent av det man hadde bestilt, så der har de tapt kanskje 30 prosent.

Wiberg anslår at Discovery har tapt 10-15 millioner kroner de siste ti dagene.

- Men det var det vel verdt for dem for få den nye avtalen med Canal Digital, sier han.

Klar for premiere-søndag
På søndag er det premiere på tre av TVNorges største vårsatsinger; «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», «Neste sommer» og «Thomas Giertsen: Helt perfekt». Tv-rådgiverne er enige om at det har vært viktig å få på plass en avtale før premiererushet.

- Ja, selvfølgelig. Det er viktig for Discovery å få vist lanseringene til alle, sier Høiby.

- Jeg tror nok Discovery har følt det på kroppen. Dersom de hadde mistet en god inngang på de største nyhetene denne våren, ville det få konsekvenser for inntektsstrømmen frem til sommeren. Jeg er sikker på at de har hatt det i tankene, sier Wiberg.