Det er i overkant av fire dager siden fristen utløp i forhandlingene mellom Telenor-eide Canal Digital og Discovery, og Discoverys 13 kanaler gikk i svart hos én million Canal Digital-kunder.

Nå vil Telenor blidgjøre kundene sine med et nytt og større plaster enn tidligere. I et Facebook-innlegg skriver Canal Digital at de vil refundere kostnaden for Discoverys strømme-tjeneste Dplay for kundene sine i februar. Også de som allerede har et abonnement på Dplay skal få dekket kostnaden sin, ifølge tv-selskapet.

Tjenesten koster 79 kroner i måneden, og akkurat det får Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks, til å stusse i en e-post til VG.

- Men vi lurer jo også litt på hvordan vi skal tolke dette. Har det gått opp for Telenor at vårt innhold er mer verdt enn det de har vært villige til å betale til nå? Hvis vi kan få 79 kroner måneden fra Telenor, blir våre opprinnelige krav bare lommerusk. Nå snakker vi kaffetrakter, skriver han til VG.

Forrige uke gikk Discovery-sjef Harald Strømme ut og hevdet prisen på én kopp kaffe var det som veltet hele forhandlingen.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Det betyr at Discovery har bedt om rundt 25 millioner kroner mer årlig fra Canal Digital. Telenor har avvist regnestykket som «kreativt».

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp

Konflikten mellom Canal Digital og Discovery dreier seg om hvor mye det Telenor-eide distribusjonsselskapet skal betale for å kunne levere Discoverys kanaler til sine kabel- og satellitt-tv-kunder.

Les mer: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere