Allerede sju uker før Telenor ansatte en mann som ny konsernsjef – og en snau uke etter at næringsministeren ba selskapet lete etter en kvinne – fikk Berit Svendsen beskjed om at hun var ute av jobbracet.

Det skriver VG , som den 17. mars i fjor brakte nyheten om at næringsminister Monica Mæland (H) ga Telenor beskjed om å lete etter en kvinne som erstatter for Jon Fredrik Baksaas.

Ifølge nye opplysninger hadde Berit Svendsen, den antatt heteste kvinnelige kandidaten til jobben, allerede hatt sin siste samtale med Telenors ansettelsesutvalg da Mæland kom med sitt utspill. Fram til dagen før Telenor-styret holdt sine siste intervjuer med kandidatene – 4. mai – skal Mæland ha vært overbevist om at minst to kvinner fortsatt var inne i prosessen.

VG skriver at Svendsen først ble intervjuet av hodejegerfirmaet Egon Zehnder 4. mars. Tolv dager senere hadde hun en ny samtale. Ytterligere åtte dager senere, 24. mars, fikk Svendsen muntlig beskjed fra daværende styreleder Svein Aaser om at hun var vraket.

Med andre ord var Svendsen bare «inne i varmen» i 20 dager, mens Mæland skal ha blitt forsikret av Aaser om at hun var med nesten hele veien fram til Sigve Brekke ble ansatt som konsernsjef 12. mai.

Mæland ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.