Flere ansatte i Bergens Tidende (BT) skal onsdag ha fått den tunge beskjeden om at de blir oppsagt ettersom avisen ikke har nådd sitt mål om frivillig avgang, melder Medier24.

De rettede sluttpakkene kommer etter at avishuset i fjor la fram en plan for å spare 50 millioner kroner. For å nå dette målet skulle 30 årsverk kuttes i redaksjonen. For noen uker siden ble det kjent at for få hadde søkt om frivillige sluttpakker. Etter dette har ledelsen gjort en samlet gjennomgang og en foreløpig plassering av de ansatte inn i en ny organisasjon.

– Dette gir oss en overtallighet på ti. De ti som ikke er innplassert i ny organisasjon, har nå fått tilbud om sluttpakke, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende til NTB.

– Dersom vi ikke kommer i mål gjennom disse sluttpakkene, vil vi gå i gang med en formell oppsigelsesprosess. Vi håper fortsatt på å unngå dette, sier han.

Ledelsen har onsdag informert de ti om situasjonen. Hjertenes legger ikke skjul på at det har vært vanskelig.

– Det er mange følelser i dag, forteller han.

Fristen for å takke ja eller nei til sluttpakkene løper ut fredag.

– Det er selvfølgelig tungt å høre for dem som får beskjed om at det ikke er plass til dem. De har det virkelig tøft i dag. Det er flinke journalister som vil måtte slutte som følge av disse omstillingene, sier Hjertenes.