Halvparten av tv-seerne mistet natt til mandag tilgang til TVNorge etter at Discovery og Canal Digital ikke kom til enighet om en ny distribusjonsavtale før fristen gikk ut.

Dermed var det langt færre seere å ta av for Olaf Tufte da serien «I hodet på Tufte» gikk på lufta mandag kveld. 90.000 fikk med seg ukens episode. Det er et bratt fall fra forrige ukes 179.000 seere.

 - Det er synd når de har produsert en sånn serie som de hadde tro på og som hadde en bra start. Det er ikke noe tema å sette den på vent heller, for de har andre premierer som kommer etter hvert. Det var ikke noe heldig for den serien, sier tv-sjef Morten Wiberg i Carat.

«4-stjerners middag» mistet 80.000 seere og måtte ta til takke med 111.000 på gårsdagens episode.

- Vi var selvsagt forberedt på at dette ville få konsekvenser, og tall fra gårsdagen viser at vi nesten halverer våre markedsandeler. Det sier litt om hvilken makt og posisjon Telenor har i det norske tv-markedet, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

I dag ble det kjent at Telenor trekker all tv-reklame fra Discoverys tv-kanaler. Det har utløst en ny ordkrig mellom partene.

Les mer: - Sier mest om Telenors troverdighet

- Hvor lenge kan Discovery holde ut med seertall på dette nivået?

- Det er ikke heldig om dette varer lenge. Jeg har hatt tro på at dette skal løse seg i løpet av en uke. Ingen er tjent med å gå uten noen av Norges mest populære programmer. Det er noen millioner kroner som forsvinner nå, sier Wiberg.