Telenor og Discovery møtte pressen for å snakke om den nye distribusjonsavtalen partene kom til enighet om etter halvannen uke med svarte TVNorge-skjermer for Telenors én million tv-kunder.

Les mer: TVNorge og Telenor enige om ny tv-avtale

Der fortalte administrerende direktør i Canal Digital, Ragnar Kårhus, at partene har vært oppe tidlig for å få på plass den nye avtalen.

- Avtalen ble signert kvart på seks i morges, sa han. Bare to timer senere var kanalene på plass igjen for Telenor-kundene.

Partene ville ikke gå inn på hva enigheten innebærer, heller ikke hvor stor prisøkningen blir Canal Digitals tv-kunder. Avtalen inkluderer også Tippeligaen, som ble holdt utenfor da Discovery-sjef Harald Strømme gikk ut og sa at alt de ba om var en kaffekopp per kunde i året, altså rundt 20 millioner kroner ekstra fra Telenor.

- Vi skal ikek legge skjul på at pris har vært en del av forhandlingene, men samtidig har det ikke vært det eneste. Vi har vært gjennom diskusjoner hvor begge parter har følt seg ganske gul og blå, men vi har kommet ut av dette med en avtale som er god for begge parter.

- Til syvende og sist må begge flytte på seg, og det har vi gjort. Vi har lagt kaffeskvettingen bak oss og er nå inne i en ny fase i det gode partnerskapet vi har hatt i mange år, sa Strømme.

På spørsmål om Discovery har fått kaffekoppen de ba om, kom Strømme også med en liten avsløring:

- Jeg liker ikke kaffe en gang. Kaffekoppen er et bilde på en sum, og går vi inn på det så diskuterer vi detaljer i avtalen som vi skal holde oss unna, sa han.

Les også: - Må være Norges dyreste kaffekopp

Telenor har tidligere hevdet at Discovery ønsker å velte regningen for Tippeligaen og OL over på seerne. Telenor er nå ordknappe både om regningens størrelse og hvordan den skal fordeles, men Kårhus åpnet på pressekonferansen for at ikke alle kundene skal ta en like stor andel.

- Vi vil tilgjengeliggjøre fotballen mye bedre som en pakke til en vesentlig rimeligere pris som er så attraktiv at det vil få en vesentlig bredere appell enn tidligere.

På spørsmål om det betyr at ikke alle skal dele på regningen, svarer Kårhus «ja», men hvordan pakkene vil se ut, ville han ikke si noe om.

- Vi gjør kontinuerlige forhandlinger med alle innholdsleverandører. Det er viktig for oss når vi går ut med et sportsprodukt at det håndterer både fotball og annen sport, og at det er riktig priset. Det må vi få lov til å bruke litt tid på.