TV3 slår til med to egenproduserte dramaserier i år, og først ut er den panskandinaviske krimkomedien «Black Widows», som blant annet har Synnøve Macody Lund, kjent fra «Hodejegerne», på rollelisten.

154.000 så premieren i går. Det mener tv-sjef Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare er en bra start for dramasatsingen.

- Det var gledelig. Det er en risikosport å produsere dramaserier. De har sikkert fått noe hjelp av TVNorge-situasjonen, men samtidig hadde også TVNorge noen bra tall i går, sier Høiby og viser til at 144.000 så «4-stjerners middag» på TVNorge i går.

Senere i år har dramaserien «Aber Bergen» premiere på TV3. Dette er de første egenproduserte dramaseriene på kanalen siden «Speisalenheten» i 2011.

Les mer: TV3 satser tungt på drama

- Det er kanskje uvant for seerne med egenprodusert drama på TV3, men vi tror det er et rom for oss som dramaleverandør og kommer til å fortsette å presentere dramaer fremover. Vår dramasatsning er ikke en sprint, men et maraton. Det er ikke sånn at vi trenger en halv million seere på vår første dramasatsning for å være fornøyde, vi som kanal ligger på et annet nivå og vi har tenkt til å bruke tid på å utvikle denne sjangeren, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø i MTG TV.

I tillegg hadde «The X-Files» 113.000 seere i går kveld, som er på linje med premieren for én uke siden.

Som Kampanje skrev i går, har ikke den totale tv-seingen gått på en smell selv om halvparten av befolkningen har mistet tilgangen til Discoverys kanaler. Så langt i uken har seertiden gått ned med seks prosent. Noe av nedgangen kan tilskrives forrige ukes håndball-EM på TV3, mener Høiby.

Unge seere har sett mer på tv denne uken enn i forrige uke, selv med svarte TVNorge-skjermer. Det er TV 2 som henter mesteparten av seerne fra TVNorge.

Les mer: Seertiden øker under tv-striden

Tv-sjefen i Mindshare er dermed ikke bekymret på annonsørenes vegne.

- Hvis seingen tar seg opp på de andre kommersielle kanalene på bekostning av Discovery, så får annonsørene overlevert på andre kanaler og underlevert på Discovery, og sitter igjen med det samme, sier Høiby.